Нібито готувала теракт: у російському суді засудили жительку Енергодара до 12 років ув’язнення

Дата: 12 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив до 12 років позбавлення волі в колонії суворого режиму мешканку окупованого росіянами Енергодара Тетяну Ключко.

Про це повідомляє прокуратура РФ.

Тетяна Ключко, російські пабліки

Ключко інкримінували замах на скоєння терористичного акту на окупованій території, зберігання, перевезення та носіння вибухових речовин, вчинене організованою групою.

Окупаційна влада звинуватила жінку в тому, що вона нібито 2023 року вступила до лав “терористичної організації” для реалізації терористичних актів на ЗАЕС. Від співробітника ГУР України вона отримала вибуховий пристрій і зберігала його вдома. Намагаючись скоїти вбивство у квітні 2023 року, Тетяна Ключко нібито помістила вибухівку в поштову скриньку однієї з квартир в Енергодарі. За даними ростовської прокуратури, цю вибухівку виявили сусіди, а російські силовики – знешкодили.

Енергодар російські військові окупували 5 березня 2022 року. Невдовзі після цього там почалися проблеми з харчами, ліками, а росіяни почали залякувати містян, викрадаючи деяких прямо посеред вулиць. Попри тиск окупантів енергодарці перший час виходили на протести, які розганяли стріляниною.

За час окупації росіяни перетворили ЗАЕС та Енергодар на катівню, кажуть дослідники. 

Нагадаємо, що вирок Тетяні Ключко не перший випадок незаконного переслідування українських громадян на окупованих територіях. За схожим звинуваченням нещодавно засудили Ірину Куліш до семи років ув’язнення. 

Майже кожен п’ятий, засуджений торік за теракт у Росії, – уродженець України. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter