У Енергодарі окупанти викрадають місцевих з вулиць

Дата: 13 Березня 2022
A+ A- Підписатися

У Енергодарі на Запоріжжі російські окупанти залякують містян: деяких б’ють, а інших викрадають. 

Про це повідомили у державному підприємстві “Енергоатом”. 

Перші повідомлення з відеозаписами про те, що окупанти б’ють та викрадають містян прямо посеред вулиць, з’явились вдень 13 березня у телеграм-каналах та низці медіа.

На одному з записів видно, як люди у формі витягають водія автомобіля та б’ють. Очевидці за кадром наголошують, що викрадачі розмовляють не російською, та припускають, що на вулицях діють чеченці. 

“Покидьки”, – кричить хтось на вулиці на одному з записів. 

На іншому відео, що розповсюджують у мережі, видно, як окупанти у формі зупиняють машину, ймовірно, для перевірки. Потім вони відводять водія до своєї машини та кладуть його на землю. 

Нині інформацію щодо викрадень та залякувань місцевих ще не підтвердив міський голова Енергодару Дмитро Орлов

Останнім часом почастішали повідомлення про викрадення на територіях, які тимчасово зайняли російські військові. Так, на окупованій Херсонщині зник журналіст і громадський діяч Сергій Цигіпа та ще один місцевий журналіст Олег Батурин

11 березня окупанти викрали міського голову Мелітополя Івана Федорова, а наступного дня під час мітингу там же викрали координаторку щоденних акцій протесту та громадську діячку Ольгу Гайсумову. Цей список не є повним. 

Нагадаємо, що російські окупанти тимчасово захопили Енергодар 5 березня. Під час оборони міста зазнав втрат особовий склад Нацгвардії. Згодом, 7 березня, сотні містян прийшли на прощання із трьома загиблими захисниками. Росіяни контролюють адміністративний корпус та прохідну Запорізької атомної електростанції, що розташована поблизу міста. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter