На Черкащині двох поліцейських відсторонили через звинувачення в катуваннях

Дата: 08 Лютого 2021
A+ A- Підписатися

Двох співробітників Городищенського відділу поліції №2, що в Черкаській області, відсторонили від виконання обов’язків через підозру в катуванні.

Про це повідомили у відомстві. 

Городищенський відділ поліції №2. Фото з відкритих джерел

6 лютого в Городищенську місцеву лікарню по медичну допомогу з тілесними ушкодженнями звернувся чоловік. 28-річний місцевий житель розповів, що він разом зі своїм братом та товаришем перебували в гаражі одного з гаражних кооперативів у Городищі, де його затримали оперативники. Його доставляли до відділу поліції, щоб перевірити на нібито причетність до крадіжки та шахрайства. Однак згодом правоохоронці, як стверджує потерпілий, побили його. 

Як повідомили у ДБР, поліцейські били потерпілого залізним стільцем та заламали його. 

“Після чого, для подолання опору, на потерпілого вдягли кайданки та завдали удари руками, ногами, шлангом від вогнегасника, а також пластиковою пляшкою з водою по голові, обличчю та тулубу”, – розповіли правоохоронці. 

Внаслідок цього чоловік отримав забий м’яких тканин обличчя, голови та спини. Також йому вибили декілька зубів верхньої щелепи.

Наразі відомості щодо інциденту внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками катування. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років. Окрім цього, щодо правоохоронців уже розпочали службове розслідування. 

Нагадаємо, що минулого року за скоєння злочинів звільнили 142 поліцейських, однак керівництво Нацполіції закликало не вішати ярликів на весь багатотисячний колектив поліції через непорядність окремих осіб. 

Більшість українців, як свідчать соціологічні опитування, не вважають роботу поліції ефективною та думають, що від насильства там не застрахований ніхто. Однак за останні два роки побільшало тих, хто не готовий це терпіти.

За останні декілька років в Україні сталася низка резонансних справ, пов’язаних з діями правоохоронців. Зокрема, зґвалтування в травні минулого року жінки у відділку поліції в місті Кагарлик, а також убивство поліцейськими п’ятирічного Кирила Тлявова на Київщині. Нещодавно на Житомирщині поліцейські декілька годин утримували у відділку двох підлітків, який звинуватили в крадіжці автомобіля. Перед затриманням хлопців побили, а в самому відділку не давали зв’язатися з батьками. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter