Лікарів окупованого Криму примушують фальшувати результати медогляду призовників

Дата: 07 Червня 2022
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Криму лікарів примушують фальшувати результати медичного огляду, що проходять призовники за скеруванням з незаконних “військкоматів”.

Про це розповів аналітик КримSOS Євгеній Ярошенко.

За його словами, тимчасова окупаційна влада вдається до примусу, щоб збільшити кількість призовників.

Правозахисник нагадав, що призов кримчан до лав російської армії – серйозне порушення міжнародного гуманітарного права та воєнний злочин. Крім того, такі дії можуть кваліфікуватися як втручання в приватне життя. У разі призову чоловіків з вадами здоров’я це становитиме порушення права на найвищий досяжний рівень фізичного і психічного здоров’я. 

“Таким чином, чоловіки в Криму, які отримали російський “паспорт”, є в зоні ризику через дії окупаційної влади. Офіційно в РФ та окупованому Криму зараз відбувається черговий весняний призов на військову службу. Однак фальшування медичних оглядів може свідчити про намір окупантів провести приховану мобілізацію в Криму”, – додав Ярошенко. 

Як відомо, станом на 21 травня 2022 року в тимчасово окупованому Криму поховали не менш як 94 солдатів російської армії, 48 з яких, ймовірно, є громадянами України.

Нагадаємо, що за роки окупації в Криму до лав армії РФ призвали десятки тисяч українців – це є воєнним злочином. 

Якщо ви мешкаєте на окупованих територіях, то ознайомтесь з інструкцією про те, що робити, якщо вас насильно призивають на війну. 

Якщо вам відомо про факти примусового призову в тимчасово окупованому Криму Представництво президента України АРК просить надсилати цю інформацію у приватні повідомлення його фейсбук-сторінки або на електронну адресу: press.mpuinarcrimea@gmail.com

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter