Окупантські групи зачистки щоденно звозять сотні тіл містян в спеціальні пункти – міськрада Маріуполя

Дата: 09 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Міська рада Маріуполя повідомила, що у місті працюють “спеціальні групи”, які щоденно звозять сотні тіл в “пункти зачистки” по всьому місту.  

Про це йдеться у телеграм-каналі органу. Допис супроводили фотографією підземного переходу в районі Садків, що на околиці міста.  

Фото: телеграм-канал міської ради Маріуполя

“Тут окупанти влаштували пункт збору тіл маріупольців, вбитих російськими військовими. Спеціальні групи зачистки щоденно звозять сотні трупів в такі пункти по всьому місту”, – зазначено у дописі.

У ньому додають, що найбільший з таких пунктів розташований в складському приміщенні на виїзді до селища Старий Крим: 

“Далі окупанти вивозять тіла для знищення в пересувних крематоріях або захоронюють в братських могилах. Рашисти роблять все, аби приховати трагедію в Маріуполі. Бо масштаби злочину в десятки разів страшніші за геноцид в Бучі”.

Раніше Донецька обласна прокуратура заочно оголосила підозру у державній зраді депутату міської ради Маріуполя від “Опозиційної платформи – За життя” Костянтину Іващенку, якого бойовики “ДНР” оголосили головою адміністрації Маріуполя.

Нагадаємо, що коаліція “Україна. П’ята ранку” збирає та документує воєнні злочини та злочини проти людяності під час російського вторгнення для національних та міжнародних механізмів правосуддя.
 
Зокрема, це умисні вбивства населення, катування і нелюдське поводження, умисне заподіяння тяжких страждань чи серйозного каліцтва, зґвалтування, руйнування і привласнення майна, не спричинене військовою необхідністю, примус цивільних осіб чи військовополонених служити в збройних силах РФ, використання населення як “живих щитів”, депортація українців до Росії чи на окуповані нею території Донбасу і Криму, викрадення і незаконні арешти цивільних осіб, взяття заручників, вчинення нападу на військових, які припинили брати участь у воєнних діях, віроломне використання форми чи знаків протилежної армії, емблеми Червоного Хреста, використання забороненої зброї (наприклад, касетних боєприпасів), використання отруйних речовин, напади на релігійні й культурні установи, розграбування суспільної й особистої власності тощо.
 
Правозахисники просять надсилати інформацію і докази про вказані злочини у вашому населеному пункті на електронну адресу warcrimeSOS.UA@gmail.com. Ознайомтеся з детальною пам’яткою, як фіксувати докази воєнних злочинів і злочинів проти людяності.
 
Якщо у вас є дані про викрадення або страти активістів, волонтерів, журналістів, представників органів місцевого самоврядування, повідомте нас на адресу tp@humanrights.org.ua.
 
Якщо ви бажаєте пройти навчання і долучитися до команди волонтерів Коаліції “Україна. П’ята ранку”, які документують воєнні злочини, просимо заповнити онлайн-форму.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter