Псевдоголові Маріуполя прокуратура повідомила про підозру у держзраді

Дата: 09 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Донецька обласна прокуратура заочно оголосила підозру у державній зраді депутату міської ради Маріуполя від “Опозиційної платформи – За життя” Костянтину Іващенку, якого бойовики “ДНР” оголосили головою адміністрації Маріуполя.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Фото: facebook Костянтина Іващенка

“Керівником Донецької обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру депутату Маріупольської міської ради Донецької області у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України)”, – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, депутат добровільно дав згоду на співпрацю з окупантами. Згідно з псевдоуказом ватажка “ДНР” Дениса Пушиліна Іващенко нібито став “головою адміністрації” Маріуполя.

Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Як відомо, у березні 2022 року Верховна Рада посилила відповідальність за колабораціонізм.

Покаранням за пособництво державі-агресору може бути позбавлення волі на строк від 10 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Також відомо, що в Ізюмі на Харківщині місцевий депутат від “Опозиційної платформи – За життя” Анатолій Фомічевський показав російським загарбникам незахищену дорогу, якою ті ввійшли до міста. Він став не єдиним посадовцем у місті, який пішов на співпрацю з окупантами. Так само вчинили: 

  • колишній мер Олександр Божков;
  • колишній працівник поліції Владислав Соколов;
  • депутат від партії “Блок Світличної “Разом!” Юрій Козлов.

Їхніми справами займаються у ДБР. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter