В Ізюмі на Харківщині депутат від ОПЗЖ, який підтримував бойовиків на Донбасі, показав дорогу до міста окупантам

Дата: 30 Березня 2022
A+ A- Підписатися

В Ізюмі на Харківщині місцевий депутат від “Опозиційної платформи – За життя” Анатолій Фомічевський показав російським загарбникам незахищену дорогу, якою ті ввійшли до міста. 

Про це повідомив начальник відділу молоді та спорту Ізюмської міськради Максим Стрельник.

Анатолій Фомічевський (ліворуч), ймовірно у 2014-му, в Донецьку позує з бойовиком так званої “ДНР”. Фото: myrotvorets.center

26 березня з’явилися дані про те, що в Ізюм почали заходити російські загарбники. До цього росіяни поширювали фейки про нібито взяття міста на тлі того, як українські захисники знищили до 60% їхнього особового складу і військової техніки в районі.

За словами Стрельника, увійти до Ізюма ворогам допоміг депутат від ОПЗЖ Фомічевський.

“Якби російським окупантам не показали шлях у місто, вони б ніколи не змогли туди потрапити, а тепер через них Ізюм повністю заблокований і доступу для доставлення гуманітарної допомоги туди немає”, – каже посадовець.

Нині за місто точаться бої.

Фомічевський не перший депутат від ОПЗЖ в Україні, який почав співпрацювати з російськими окупантами: у Мелітополі на їхній бік перейшла Галина Данільченко, а в ЕнергодаріАндрій Шевчик. За даними бази сайту “Миротворець”, Фомічевський активно підтримував бойовиків на Донбасі та допомагав у влаштуванні сепаратистських мітингів у регіоні. 

Раніше в ДБР повідомляли, що розслідують в Ізюмі факти держзради колишнього міського голови, двох чинних депутатів міської ради, одним з яких є Фомічевський, та колишнього працівника поліції. Імен у повідомленні правоохоронці не називали, однак Стрельник говорив, що йдеться про: 

  • колишнього мера Олександра Божкова;
  • колишнього працівника поліції Владислава Соколова;
  • депутата від партії “Блок Світличної “Разом!” Юрія Козлова

Вони, за даними слідчих, не тільки розповіли російським загарбникам про розташування українських військових, але й здали окупантам дані ізюмських активістів, підприємців, учасників тероборони та членів їхніх сімей. На тимчасово захоплених територіях росіяни не без допомоги місцевих колаборантів систематично викрадають журналістів, політиків та активістів, щоб придушити супротив населення. Правозахисники фіксують десятки таких випадків, і їхня кількість збільшується чи не щодня.

Від початку повномасштабного російського вторгнення парламент уже двічі вносив зміни до Кримінального кодексу й посилив відповідальність за колабораціонізм та пособництво Росії. Детальніше про це ви можете прочитати за покликанням.

Нагадаємо, що Рада національної безпеки та оборони на час воєнного стану зупинила діяльність низки проросійських партій, зокрема й ОПЗЖ. У відповідь на це лідер ОПЗЖ Юрій Бойко закликав депутатів місцевих рад усіх рівнів, обраних від партії, створювати депутатські групи “Платформа за життя та мир”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter