Росіяни розповсюджують фейк про взяття Ізюма на Харківщині

Дата: 24 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Російські окупанти розповсюджують неправдиві новини про нібито взяття під контроль міста Ізюм на Харківщині. 

Про це розповів начальник управління молоді та спорту Ізюмської міськради Максим Стрельник.

Наслідки російських обстрілів у Ізюмі. Фото: фейсбук-сторінка заступника Ізюмського міського голови Володимира Мацокіна

23 березня Генштаб ЗСУ повідомив, що у результаті боїв в районі Ізюма українські захисники знищили до 60% особового складу і військової техніки загарбників. Стрельник розповідає, що через відсутність військових успіхів ворог вдається до інформаційних атак. 

“Фашистська пропаганда почала активно розповсюджувати дезінформацію про те, що російські окупанти, начебто, повністю захопили Ізюм. Це абсолютна брехня! Наша армія героїчно обороняє Ізюм і не дає ворогу зайти в південну частину міста”, – каже він.

Наслідки російських обстрілів у Ізюмі. Фото: фейсбук-сторінка заступника Ізюмського міського голови Володимира Мацокіна

Посадовець зазначає, що лінія розмежування нині проходить по річищу Сіверського Донця, але російські окупанти завдяки місцевим колаборантам дізналися про брід й безрезультатно намагаються потрапити на інший берег.

“Там їх одразу зустрічають наші захисники й відправляють усіх в пекло. Орків ціла орда, вони постійно пруть в наступ і зазнають непоправних втрат від наших Збройних сил України, які мужньо стримують ворога на околицях Ізюма і заганяють їх назад на північ за річку”, – говорить Стрельник. 

Мапа, опублікована Стрельником на сторінці у фейсбуку

Ізюм внаслідок обстрілів російських окупантів став одним з епіцентрів гуманітарної катастрофи на Харківщині. Руйнування там, за оцінками міської влади, більші ніж після Другої світової війни.

Нагадаємо, що росіяни активно розповсюджують фейки, аби сіяти паніку та зламати спротив українців. Повідомлення про них надходять чи не щодня. Нещодавно в Одесі через проросійські телеграм-канали та сайти просували інформацію про нібито видавання наказу міської влади щодо перетворення навчальних закладів та лікарень міста на опорні пункти ЗСУ з вогневими точками. 

Щоб убезпечити себе від впливу російської пропаганди та фейків, ви можете користуватися фактчек-ботом “Перевірка”, який допомагає розпізнавати брехню. Для перевірки треба просто переслати боту новину, яка викликала у вас запитання.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter