Департамент у справах Майдану при Офісі генпрокурора очолив Олексій Донський

Дата: 22 Липня 2020
A+ A- Підписатися

Генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова призначила в.о. керівника Департаменту в справах Майдану Олексія Донського.

Про це повідомляє “Громадське”.
 

До призначення Донський був заступником керівника цього департаменту, який очолював Віктор Мисяк. На початку року родини Небесної сотні вимагали звільнити Мисяка та оголосити відкритий конкурс на його посаду. 

Донський шість років працював прокурором у справі про розстріли на вулиці Інститутській під час Революції гідності 20 лютого 2014 року. Наприкінці 2019 року генпрокурор Руслан Рябошапка на місяць вивів Донського з цієї справи. Це зробили для того, щоб обміняти п’ятьох ексберкутівців, які обвинувачувались у вбивствах протестувальників. 

У січні 2020 року Донський успішно пройшов співбесіду в Офісі генпрокурора і продовжив там працювати.

Нагадаємо, що 27 березня новопризначена очільниця Офісу генпрокурора Ірина Венедіктова усунула свого заступника Віктора Трепака від справ Майдану, справи вбивства Катерини Гандзюк, справи нападу на одеського активіста Сергія Стерненка та інших справ, які розслідує СБУ. Це усунення спричинило обурення серед активістів та родин загиблих майданівців.

Як відомо, на шосту річницю розстрілів на Євромайдані Моніторингова місія ООН назвала малопомітним прогрес у притягненні винних у справах Майдану до відповідальності

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter