Данілов дав пораду росіянам, які проживають в українському Криму

Дата: 22 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Росіянам, які зараз проживають у тимчасово окупованому Криму, слід якомога швидше повертатися додому.

Таку заяву секретар РНБО Олексій Данілов зробив в ефірі телемарафону, відповідаючи на питання, про що свідчать останні супутникові знімки півострова, на яких зафіксовано будівництво ліній оборони російськими окупантами.

Олексій Данілов

Данілов назвав спорудження цих укріплень “переляком”.

“Вони розуміють, що питання тільки часу, коли ми прийдемо, будемо їх гнати звідти. І я б всім порадив якомога швидше користатись послугами тої споруди (незаконно споруджений так званий керченський міст. — Ред.), яка на сьогодні у них є, щоб бути в безпеці”, — сказав він.

За словами Данілова, окупанти не будуть повертатися додому через українську територію.

Хто встигне звідти, скажімо так, відправитись на батьківщину, звідки вони там приїхали, хай на ту територію і відправляються.

Олексій Данілов

Данілов зазначив, що всі, хто мав власність до 2014 року, повернуть собі цю власність, всі, хто там отримав збитки, отримають компенсацію “за те, що там наробила російська терористична інституція“.

Як відомо, партизанський рух АТЕШ у своєму телеграм-каналі назвав удар 22 червня по мосту на північ від Джанкоя “початком операції з ізоляції російських військових в українському Криму”.  

Напередодні колишній командувач армією США в Європі Бен Годжес застеріг світову спільноту від варіанту, при якому Росія зможе зберегти за собою український Крим.

“Якщо Україні доведеться погодитися через наш тиск на якийсь результат, при якому Росія збереже за собою Крим, через два роки у нас з вами буде та ж сама розмова”, — цитує Годжеса Newsweek.

Він зазначив, що росіяни знову можуть почати атаки з Криму, і Україна не зможе відновити свою економіку, тому що російський флот блокуватиме Азовське море, Одесу та Миколаїв.

Напередодні українська розвідка звернулася до кримчан

Як відомо, Російська Федерація використовує український Крим як військовий плацдарм для своєї військової агресії з Півдня України, обстрілюючи українські міста з Криму. 

Українське керівництво неодноразово закликало громадян Росії, які незаконно оселилися в тимчасово окупованому Криму, покинути півострів, допоки є така можливість, а для громадян України на півострові оприлюднили детальну інструкцію, що робити цивільним під час бойових дій у Криму та деокупації півострова. 

Читайте також: Зеленський переконаний у квітучому майбутньому Криму після його деокупації

24 лютого 2023 року президент Володимир Зеленський заявив, що країна готується до деокупації Криму. Раніше Зеленський закликав громадян у тимчасово окупованому Криму триматися якомога далі від російських військових об’єктів та надавати українським спецслужбам усю відому інформацію про окупантів, щоб звільнення Криму відбулося швидше.

29 квітня 2023 року Головне управління розвідки Міноборони України після пожежі на нафтобазі в Севастополі, яка була призначена для Чорноморського флоту держави-агресора, повторила заклик до співгромадян у Криму не перебувати поряд з військовими об’єктами.

Раніше Центр журналістських розслідувань також оприлюднив дані розташування військових об’єктів на півострові, що є легітимною ціллю для ураження. 

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що колаборанти та зрадники в тимчасово окупованому Криму можуть пом’якшити судовий вирок, надавши цінну інформацію Силам оборони України про російські військові об’єкти та техніку на території півострова.

Відомо, що українські міністерства та державні органи активно працюють над формуванням кадрового резерву для роботи після деокупації Кримського півострова.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter