Боєць Олександр Хмельовський, який за рік отримав три поранення на фронті, відкрив матч Суперліги з баскетболу

Дата: 22 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

Військовий Олександр Хмельовський, який через поранення на фронті отримав інвалідність, відкрив перший матч бронзової серії національної Суперліги з баскетболу між столичним “Київ-Баскет” та “Черкаськими Мавпами”. 

Про це розповіли в Нацполіції. 

Олександр Хмельовський – штурмовик полку “Сафарі” бригади Нацполіції “Лють”. Боєць воював на Донеччині й усього за рік тричі отримав поранення: двічі під Курдюмівкою та в Майорську. Внаслідок останнього поранення чоловіку ампутували стопу лівої ноги, тож нині він проходить реабілітацію.

Хмельовський виконав символічне вкидання м’яча в першому матчі бронзової серії суперліги.

Фото: Нацполіція

Підтримати його прийшли побратими та посестри з полку “Сафарі”. Вони подарували учасникам поєдинку прапори полку з підписами бійців, пам’ятні відзнаки та гільзу 105-го калібру, привезену з Донецької області.

Нагадаємо, що ветеранський спорт є одним зі способів психосоціальної адаптації військових.

ZMINA раніше розповідала історію заступника командира криворізької бригади Нацгвардії імені Петра Калнишевського Олександра Пискуна. Важке поранення він отримав ще у 2014 році під час звільнення Лисичанська на Луганщині. Від розриву міни чоловік знепритомнів, а коли прийшов до тями, то зрозумів, що опинився в полоні російських бойовиків з пошкодженим хребтом і легенею. Додому він повернувся влітку 2014-го, а реабілітацію сприймав як спортивне випробування.

Також розповідали історію британського ветерана Харі Будда Магара, який в Афганістані втратив обидві ноги, але це не завадило йому піднятися на Еверест. Своє сходження він присвятив “людям з інвалідністю… жертвам війни та вцілілим, а також тим, хто потребує свободи та миру”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter