Білоруське МВС розповіло про скарги “простих законослухняних громадян” на дії протестувальників

Дата: 25 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

МВС Білорусі офіційно прозвітувало про те, що на лінію 102 їм нібито телефонують невдоволені громадяни, яким не подобаються акції протесту, що не вщухають у країні вже понад місяць. 

Про це повідомили на сайті відомства. 

За словами силовиків, акції протесту, які відбуваються не тільки в Мінську, але й в інших містах республіки, заважають роботі комунального транспорту та екстрених служб. Силовики не повідомили точної кількості дзвінків від невдоволених громадян, яких вони назвали “простими законослухняними людьми”, однак підкреслили, що таких звернень було близько декількох сотень. У своєму повідомленні білоруські силовики зазначили, що протести в країні вже нібито мають агресивний характер. 

“З ким можете з’єднати, щоб розігнали опозиціонерів?” – чути на викладеному записі нібито розмови невдоволеного громадянина з операторкою лінії 102.

Також на викладених записах деякі люди закликають силовиків використовувати бойову зброю проти мирних людей. 

Нагадаємо, що протести, спричинені невдоволенням результатами президентських виборів, не вщухають у Білорусі з 9 серпня, і до них уже встигли долучитися працівники державних підприємств, шкіл, журналістиколишні посадовці та навіть лауреатка Нобелівської премії Світлана Алексієвич. Білоруси регулярно збираються на багатотисячні акції, остання з яких зібрала щонайменше 100 тис. осіб.

23 вересня на вулицях Мінська та інших міст затримали понад три сотні мирних протестувальників. За даними ООН, наразі щонайменше шестеро учасників білоруських протестних акцій зникли безвісти. Ще тисячі білорусів у перші дні протестів опинилися в ізоляторах, де з них знущалися силовики. ZMINA докладно розповідала про те, у яких умовах тримали людей, зокрема, в ізоляторі на вулиці Окрестіна в Мінську.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter