Лукашенко підтвердив, що на білоруському ТБ почали працювати російські журналісти

Дата: 21 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

Не визнаний ЄС очільник Білорусі Олександр Лукашенко розповів, що замість білоруських журналістів, які звільнилися через незгоду з цензурою під час протестів, працювати на місцевих телеканалах почали їхні російські колеги. 

Про це повідомляє БЕЛТА.

Сюжет російської служби BBC про мотиви журналістів, які звільнилися з білоруських телеканалів 

Білоруські журналісти, які не погоджувалися з цензурою, що була в державних медіа, почали звільнятися з роботи на тлі протестів. Через це програми виходили в ефір без ведучих, а деякі взагалі транслювали пусті дивани чи студії. Паралельно з цим у державних медіа почало з’являтися більше матеріалів щодо опозиції, а в телеграмі, який став основним майданчиком для незгодних з результатами виборів президента білорусів, навіть офіційно випустили наліпки за Лукашенка.

“Святе місце пустим не буває. У нас у Росії працюють близько 60 тис. так званих заробітчан. На різних посадах, навіть у політиці. Росіяни нам претензій не висувають. Я попросив росіян: дайте нам дві-три групи журналістів про всяк випадок. Це шість чи дев’ять осіб з найбільш передового телеканалу. І наша молодь хай подивиться, як працюють”, – сказав він, однак не уточнив, з яких саме російських каналів до Білорусі приїхали журналісти.  

Також Лукашенко наголосив, що журналістів, які звільнилися, він під час 26-річного правління “на руках носив”. 

Нагадаємо, що вибори президента Білорусі пройшли 9 серпня. Офіційно їх виграв Олександр Лукашенко, однак опозиція стверджує, що результати білоруської ЦВК сфальсифіковано. Одразу після закінчення голосування сотні білорусів вийшли на вулицю та вимагали чесного підрахунку голосів, однак силовики почали жорстко розганяти їх.

Офіційно ЄС не визнає Лукашенка президентом Білорусі та погодив рішення про санкції щодо відповідальних за розгони мирних акцій протесту. Відомо, що за п’ять днів протесту в країні затримали близько 7 тис. осіб, зокрема іноземців. Згодом із СІЗО почали випускати затриманих, які розповідали про нелюдське поводження з боку силовиків, побиття, погрози зґвалтуванням тощо.

Нещодавно прокуратура Білорусі порушила кримінальну справу через створення та діяльність Координаційної ради опозиції, куди ввійшли прихильники переможниці президентських виборів Світлани Тихановської. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter