Антикорупційна прокуратура поки не має доказів впливу Князєва чи його спільників на відбір членів ВККС

Дата: 19 Травня 2023
A+ A- Підписатися

Спеціалізована антикорупційна прокуратура поки не має доказів того, що ексголова Верховного Суду Всеволод Князєв та його спільники впливали на членів Конкурсної комісії ВККС чи кандидатів.

Про це йдеться у відповіді керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на запит голови Вищої ради правосуддя.

Фото: УНІАН

Так, у відповіді зазначається, що прокурори САП здійснюють процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за підозрою колишнього голови Верховного Суду та адвоката в отриманні “неправомірної вигоди” в розмірі 2,7 мільйона доларів. 

“У ході досудового розслідування зафіксовані відомості, що свідчать про змову між фігурантами кримінального провадження з метою подальшого впливу на членів конкурсної комісії та кандидатів на посади членів ВККС на фінальному етапі конкурсу, а також вжиття заходів із пошуку можливих співучасників”, – додав керівник САП.

Водночас він наголосив, що наразі слідчі не виявили фактів реалізації таких намірів та здійснення впливу фігурантами провадження на членів Конкурсної комісії ВККС чи кандидатів.

Насамкінець антикорупційна прокуратура додала, що якщо в неї з’явиться інша інформація з цього приводу, то вона поінформує Вищу раду правосуддя. 

Нагадаємо, що 15 травня САП та НАБУ викрили корупційну схему у Верховному Суді. Детективи підтвердили інформацію, яка ширилась у медіа, щодо затримання голови Верховного Суду Всеволода Князєва. Він став найвисокопоставленішим затриманим суддею в історії України.

17 травня Вища рада правосуддя заявила про підготовку листів до НАБУ та САП, у яких проситиме надати інформацію про можливий вплив підозрюваного в корупційному злочині Князєва на обрання нових членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України. 

Після цього спеціалізована антикорупційна прокуратура почала розслідування за фактом розголошення даних, що становлять таємницю досудового розслідування.

Читайте також: “Як так сталося?”: п’ять відповідей на питання про ситуацію у Верховному Суді, де взяли рекордний хабар

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter