Антикорупційна прокуратура почала розслідування через витік інформації у справі Князєва

Дата: 18 Травня 2023
A+ A- Підписатися

Спеціалізована антикорупційна прокуратура почала розслідування за фактом розголошення даних, що становлять таємницю досудового розслідування, у справі щодо колишнього голови Верховного Суду Всеволода Князєва та його спільника.

Про це повідомляє САП. 

Фото: Цензор.нет

“Розголошення охоронюваної законом інформації є незаконним і може завдати непоправної шкоди інтересам держави. Особи, які незаконно розголосили охоронювані законом матеріали, мають понести передбачене українським законом покарання”, – наголосили в антикорупційній прокуратурі. 

Йдеться про записи щодо проведення конкурсу до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, що були вилучені під час проведення негласних слідчих (розшукових) дій в кабінеті колишнього Голови Верховного Суду.

Як пише “Українська правда”, підозрювані обговорювали конкурс щодо членів ВККС, відзначаючи плюсами та мінусами кандидатів. Крім того, біля одного з прізвищ написано: “**бнутий”.

Фото: Спілка мертвих юристів

Також у САП додали, що інформація та матеріали досудового розслідування та ті, що стосуються конкурсу на обрання членів ВККС, будуть надані на запит Вищої ради правосуддя, який вже надійшов та перебуває на опрацюванні.

Відомості щодо розголошення даних внесуть у ЄРДР 18 травня. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеженням волі на строк від 3 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, що 15 травня САП та НАБУ викрили корупційну схему у Верховному Суді. Детективи підтвердили інформацію, яка ширилась у медіа, щодо затримання голови Верховного Суду Всеволода Князєва. Він став найвисокопоставленішим затриманим суддею в історії України.

17 травня Вища рада правосуддя заявила про підготовку листів до НАБУ та САП, у яких проситиме надати інформацію про можливий вплив підозрюваного в корупційному злочині Князєва на обрання нових членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України. 

Читайте також: “Як так сталося?”: п’ять відповідей на питання про ситуацію у Верховному Суді, де взяли рекордний хабар

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter