Антоненка відпустили під домашній арешт

Дата: 30 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

Підозрюваному у вбивстві журналіста Павла Шеремета Андрію Антоненку змінили запобіжний захід з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт. 

Про це повідомили на сторінці Free Riff у фейсбуку.

Фото: Новинарня

Андрія Антоненка арештували ще в грудні 2019 року. Він не один раз говорив, що не причетний до злочину, а за декілька днів після арешту навіть передав через адвокатів записку, в якій розповідав про це. 

“Я не причетний до вбивства Павла Шеремета і ні в чому не винен, що б не казали люди зверху. Це все брехня! Повна. Із першої літери. Я дякую матері Павла Шеремета за те, що вона не хоче, щоб страждали невинні люди! З повагою до всіх і співчуттям до мами Павла Шеремета – Riffmaster”, – написав він. 

У справі Шеремета є ще двоє підозрюваних: Яна Дугарь та Юлія Кузьменко. У травні минулого року Дугарь призначили заставу, а в серпні під домашній арешт відпустили й Кузьменко, яка провела сім місяців за ґратами. Однак Антоненка лишали під вартою попри заклики громадськості відпустити його та інших підозрюваних. 

Тепер Антоненко носитиме електронний браслет. Прокуратура не виступала проти зміни запобіжного заходу, проте досі вважає, що існують ризики переховування чоловіка від суду. У СІЗО Антоненко провів рік та чотири місяці. 

Нагадаємо, один з керівників “Української правди” Павло Шеремет загинув від вибуху вранці 20 липня 2016 року. Йому підклали вибухівку під автомобіль. 

Усі підозрювані в злочині заперечують причетність до нього. Так, захист Антоненка стверджує, що він вищий за вбивцю. Адвокати Дугарь наполягають, що вона має алібі, підтверджене документами й свідками, а експертиза, на якій ґрунтується підозра, неповна і необ’єктивна. Кузьменко також розкритикувала експертизу.

На початку цього року колишній білоруський спецпризначенець Ігор Макар розповсюдив записи розмов своїх колишніх колег, де обговорюють ймовірні варіанти вбивства Шеремета. Експертиза підтвердила справжність запису, однак українські правоохоронці вже встигли заявити, що нові факти не вплинуть на долю підозрюваних.

Нещодавно суд у справі Шеремета поскаржився на мітинги, гостре обговорення його роботи в соцмережах та погрози. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter