МВС: Нові факти в справі Шеремета не вплинуть на подальшу долю Антоненка, Дугарь та Кузьменко

Дата: 04 Січня 2021
A+ A- Підписатися

Нова інформація в справі вбивства журналіста Павла Шеремета про ймовірну причетність білоруських спецслужб до злочину не вплине на подальший розгляд матеріалів у суді щодо підозрюваних Юлії Кузьменко, Андрія Антоненка та Яни Дугарь. 

Про це в коментарі українській службі BBC повідомив речник МВС Артем Шевченко

Андрій Антоненко, Юлія Кузьменко та Яна Дугарь

4 січня на каналі Білоруського народного трибуналу в ютубі опублікували відео із записами розмов, ймовірно, глави КДБ у 2008–2012 роках Вадима Зайцева. Запис зробили у 2012 році, і на ньому білоруські спецслужбовці обговорюють можливі варіанти вбивства журналіста Шеремета.

Після публікації записів користувачі мережі почали вимагати зняти звинувачення з Антоненка, Кузьменко та Дугарь. За словами речника МВС, оприлюднені матеріали нібито підтверджують основну версію слідства, що обвинувачені діяли не самостійно, а виконували певний злочинний задум невстановлених осіб.

“В обвинувальному акті чітко вказано, що їхні дії були спричинені іншими невстановленими особами. Безпосередньо на розгляд у суді (справи Антоненка, Кузьменко та Дугарь. – Ред.) це навряд чи вплине, тому що обвинуваченим інкримінується саме участь у виконанні цього злочину”, – сказав Шевченко.

Водночас він висловив сподівання, що нова інформація зможе допомогти в пошуку досі невстановлених замовників та організаторів убивства.

Нагадаємо, що у вбивстві журналіста Шеремета українські правоохоронці підозрюють лікарку Юлію Кузьменко, музиканта Андрія Антоненка та військову медсестру Яну Дугарь. Усі підозрювані заперечують причетність до злочину. Так, захист Антоненка стверджує, що він вищий за вбивцю. Адвокати Дугарь наполягають, що вона має алібі, підтверджене документами й свідками, а експертиза, на якій ґрунтується підозра, неповна і необ’єктивна. Кузьменко також розкритикувала експертизу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter