Справа Шеремета: Кузьменко відпустили під домашній арешт

Дата: 11 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

Київський апеляційний суд відпустив під цілодобовий домашній арешт підозрювану у вбивстві журналіста Павла Шеремета Юлію Кузьменко.

Про це повідомили активісти у фейсбуку на сторінці Free Dr Kuzmenko.

Юлію звільняють під цілодобовий!!!Дякуємо всім, хто підтримує!!!Боротьба триває!Приходьте підтримати Андрія Антоненка, завтра о 12:30 в Апеляційний суд м.Києва!

Опубліковано Free Dr Kuzmenko Вівторок, 11 серпня 2020 р.

Суд частково задовольнив клопотання захисту лікарки, яка провела в СІЗО сім місяців. Згідно з ухваленим рішенням, Кузьменко не має права залишати межі місця своєї реєстрації, спілкуватися з фігурантами справи та зобов’язана з’являтися до правоохоронців на їхні вимоги. Прокуратура наголошувала, що лікарка може переховуватися на окупованій території, однак захист підкреслював, що Кузьменко не може цього зробити, адже бойовики затримають її як волонтерку. Водночас судді пояснили, що ризики, які раніше висували правоохоронці, не чинні, адже розслідування фактично завершено.

Нагадаємо, один із керівників “Української правди” Павло Шеремет загинув від вибуху вранці 20 липня 2016 року. Йому підклали вибухівку під автомобіль. Наприкінці минулого року правоохоронці повідомили, що затримали трьох підозрюваних у вбивстві: лікарку й волонтерку Юлію Кузьменко, музиканта Андрія Антоненка, військову медсестру Яну Дугарь.

Усі затримані заперечують свою причетність до злочину. Захист Антоненка стверджує, що він вищий за вбивцю. Адвокати Дугарь наполягають, що вона має алібі, підтверджене документами й свідками, а експертиза, на якій ґрунтується підозра, неповна і необ’єктивна. Кузьменко також розкритикувала експертизу.

У січні 2020 слідчі просили Офіс генпрокурора продовжити терміни досудового розслідування вбивства Шеремета до червня 2020 року. Тодішній генпрокурор Руслан Рябошапка заявив, що мають бути зібрані додаткові докази, оскільки наявного обсягу доказів не досить.

У травні під час пресконференції за результатами року президентства Володимир Зеленський назвав розслідування вбивства журналіста Шеремета складною справою, за яку відповідає міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Однак сам очільник МВС так не вважає

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter