“Зарубайте собі це на носі”: Аваков стверджує, що не відповідальний за результат у справі Шеремета

Дата: 12 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков відмовився відповісти на запитання, чи мав зустріч із президентом Володимиром Зеленським після його пресконференції і чи пов’язані з цим зміни в справі про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Про це повідомляє “Українська правда”.

#наживо: брифінг першого заступника керівника Офісу Президента Сергія Трофімова, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, Голови СБУ Івана Баканова, генерального прокурора Ірини Венедіктової

Опубліковано Вікторією Навроцькою Пʼятниця, 12 червня 2020 р.

“Президент – публічна особа, яка виконує свої повноваження. У Конституції не написано, що він має керувати якимось слідством і так далі. Зарубайте собі це на носі. Більше того, і міністр цим не займається. Є матеріали слідства, до яких, відповідно до закону, під розписку слідчого ми отримуємо доступ. Є ознайомлення”, – заявив Аваков.

Очільник МВС нагадав, що наразі в справі Шеремета у виділеному епізоді матеріали відкрито для захисту і передано до суду. Також він закликав журналістів “зупинити політичні спекуляції” й дати скерувати справу до суду, щоб там захист і обвинувачення озвучували свої аргументи, а суд ухвалював рішення. Аваков також додав, що в Україні “не виноситимуть рішення в міру активності на суді в справі Стерненка чи в справі Шеремета”, а “виноситимуть рішення, виходячи з фактів”.

Нагадаємо, що 20 травня під час пресконференції за результатами року президентства Володимир Зеленський назвав розслідування вбивства журналіста Шеремета складною справою, за яку відповідає міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Як відомо, правоохоронці повідомили про підозри в справі Шеремета щонайменше п’ятьом людям: медсестрі одного з парашутно-десантних батальйонів Яні Дугарь, лікарці й волонтерці Юлії Кузьменко (Лисиці), музикантові й добровольцю Андрію Антоненку (Riffmaster), добровольцям Владиславу та Інні Грищенко (Бучі й Пумі). Слідство вважає основним мотивом убивства журналіста Шеремета дестабілізацію ситуації в Україні.

Адвокати підозрюваних не вперше кажуть про фальсифікацію доказів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter