Поліція затримала підозрюваних у вбивстві Павла Шеремета – Аваков

Дата: 12 Грудня 2019
A+ A- Підписатися

Національна поліція затримала і за згодою ГПУ оголошує обґрунтовану підозру фігурантам справи щодо вбивства Павла Шеремета.

Про це міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив сьогодні на своїй фейсбук-сторінці.

“Щойно Нацполіція затримала і за згодою ГПУ оголошує обґрунтовану підозру фігурантам справи щодо вбивства Павла Шеремета. Це підсумок дуже складної та наполегливої роботи справжніх фахівців і важливий крок до повного розкриття справи!” – написав він.

Також Аваков додав, що в справі про вбивство Шеремета тривають активні слідчі дії, суд незабаром обере підозрюваним запобіжні заходи.

Водночас сержант Сил спеціальних операцій Андрій Антоненко повідомив у фейсбуку, що звинувачення у вбивстві журналіста висувають йому.

Як повідомив Антоненко, увечері 12 грудня правоохоронці прийшли з обшуками до нього за підозрою у вбивстві Шеремета. Він додав, що до цього дня з правоохоронних органів до нього ніхто не звертався.

У коментарі Громадському Андрій Антоненко (позивний Riffmaster) заявив, що він не має стосунку до справи і навіть не пам’ятає, коли саме сталося вбивство Шеремета.

Також поліція затримала волонтерку Юлію Кузьменко: її теж підозрюють у вбивстві Шеремета.

Про затримання Кузьменко повідомив адвокат Владислав Добош у фейсбуці. Її вважають співучасницею у вбивстві журналіста, повідомляє 24 канал.

На брифінгу в МВС, який почався о 17-й годині, керівники правоохоронних органів повідомили, що слідство в справі про вбивство журналіста Павла Шеремета підозрює щонайменше п’ятьох людей: медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугар, лікаря й волонтера Юлію Кузьменко, музиканта й добровольця Андрія Антоненка, добровольців Владислава та Інну Грищенків.

За версією правоохоронців, на основі проведених експертиз, закладала вибухівку під авто Павла Шеремета волонтерка Юлія Кузьменко, а допомагав їй атовець Андрій Антоненко.

Під час брифінгу міністр Аваков продемонстрував презентацію, що показує, як поліція дійшла висновків про зв’язки підозрюваних із вбивством Павла Шеремета.

Зокрема, оприлюднив запис телефонних розмов підозрюваних.

“Проаналізувавши інформацію щодо 35 фактів подібних злочинів, слідство з чотирьох основних версій убивства Шеремета – помилка в об’єкті злочину, побутові та міжособистісні мотиви, професійна діяльність чи дестабілізація ситуації в державі шляхом убивства відомої особи – зупинилося на останній версії”, – повідомив начальник кримінальної поліції Євген Коваль.

Блогер Назар Приходько виклав на своїй сторінці у фейсбуку фрагмент копії підозри у вчиненні вбивства. 

Як відомо, раніше видання “Українська правда” з посиланням на власні джерела написало про ймовірну причетність ветеранів війни на Донбасі Інни та Владислава Грищенків до вбивства журналіста Павла Шеремета.

У листопаді 2019 року генеральний прокурор України Руслан Рябошапка повідомив, що затримання подружжя ветеранів АТО Владислава та Інни Грищенків відбулося не у зв’язку з розслідуванням убивства журналіста Павла Шеремета. Проте їхня причетність до вбивства журналіста перевіряється так само, як і іншого кола осіб.

Журналіст “Української правди” Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в центрі Києва внаслідок вибуху авто, в якому він перебував. Вибуховий пристрій заклали біля місця водія. Поліція кваліфікувала подію за статтею “умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб”.

На треті роковини вбивства Павла Шеремета голова Нацполіції Сергій Князєв розповів, що правоохоронці розглядають такі версії вбивства журналіста: професійна діяльність Шеремета в Україні та за кордоном, дестабілізація соціально-політичної ситуації в Україні, побутові та міжособистісні конфліктні ситуації, а також помилка в об’єкті злочину з огляду на те, що автомобіль, у який підклали вибухівку, належить і використовувався співмешканкою загиблого. Не відкидають у поліції й версії про причетність до злочину російських спецслужб. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter