Підозрюваний у вбивстві Шеремета Антоненко передав записку про свою непричетність до злочину

Дата: 17 Грудня 2019
A+ A- Підписатися

Сержант Сил спеціальних операцій Андрій Антоненко, якого звинувачують у вбивстві журналіста Павла Шеремета, передав записку, де відкидає всі висунуті йому звинувачення. 

Фотографію записки опублікувала на своїй сторінці організаторка Rock Battle UA Поліна Іванова.

Іванова особисто знайома з Антоненком, який також відомий як музикант Riffmaster.

“Дякую всім друзям, колегам за підтримку. Я не причетний до вбивства Павла Шеремета і ні в чому не винен, що б не казали люди зверху. Це все брехня! Повна. Із першої літери. Я дякую матері Павла Шеремета за те, що вона не хоче, щоб страждали невинні люди! З повагою од всіх і співчуттям до мами Павла Шеремета, Riffmaster”, – написав він. 

Відомо, що 17 грудня в Харкові відбудеться концерт на підтримку Антоненка, адже, за словами його друзів, він не міг скоїти злочин, а тому його звинувачують безпідставно. 

Завтра в Харкові важливий концерт. Приходьте, хто має змогу. Чим більше нас – тим менше страху й беззаконня. #freeRiff #freeАндрійАнтоненко

Gepostet von Олександр Положинський am Montag, 16. Dezember 2019

Як відомо, 12 грудня правоохоронці повідомили, що підозрюють у справі Шеремета щонайменше п’ятьох людей: медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь, лікаря й волонтера Юлію Кузьменко (“Лісу”), музиканта й добровольця Андрія Антоненка (Riffmaster), добровольців Владислава та Інну Грищенків (“Бучу” й “Пуму”).

14 грудня вночі Печерський суд Києва взяв під варту без можливості внесення застави сержанта Сил спеціальних операцій, музиканта Андрія Антоненка (Riffmaster): його арештували на два місяці – до 8 лютого 2020 року. Антоненка вважають організатором вбивства журналіста Павла Шеремета.

Аналогічний запобіжний захід – арешт до 8 лютого – Печерський районний суд Києва обрав для Юлії Кузьменко (“Лиси”). Дитячого хірурга й волонтерку також підозрюють у закладанні вибухівки під авто Шеремета.

Військового медика Яну Дугарь, яка нібито фотографувала камери спостереження в районі вбивства Шеремета, суд відправив під цілодобовий домашній арешт.

Слідство вважає основним мотивом убивства журналіста Шеремета дестабілізацію ситуації в Україні.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter