У Раді зареєстрували постанову про звільнення Авакова

Дата: 05 Червня 2020
A+ A- Підписатися

На реєстрацію до Верховної Ради проект постанови про звільнення з посади Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова. 

Про це йдеться на сайті парламенту. 

Підписи перевірили, електронні документи підготували….Постанова про звільнення Авакова пішла на реєстрацію. Чекайте найближчим часом на сайті ВРУ)Підписів 55….рухаємося вперед)

Опубліковано Ярославом Железняком Пʼятниця, 5 червня 2020 р.

Документ, підписаний 55 депутататами, передали на розгляд керівництву. За словами заступника голови депутатської фракції “Голос” Ярослава Железняка, текст постанови має з’явитись найближчим часом на сайті Верховної Ради. 

Збирати підписи під постановою з вимогою звільнити Авакова депутати почали збирати 2 червня. Відомо, що члена Кабінету Міністрів (крім прем’єр-міністра України) може звільнити з посади Верховна Рада:

  • через прийняття відставки члена Кабінету Міністрів України за поданою ним заявою про відставку;
  • за поданням прем’єр-міністра України (стосовно міністра закордонних справ та міністра оборони воно вноситься за згодою президента України), зокрема в разі наявності заборгованості зі сплати аліментів на утримання дитини, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за 12 місяців з дня подання виконавчого документа до примусового виконання;
  • за поданням президента України – міністр закордонних справ та міністр оборони, зокрема в разі наявності заборгованості зі сплати аліментів на утримання дитини, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за 12 місяців з дня подання виконавчого документа до примусового виконання;
  • за власною ініціативою.

Останніми роками це не перша спроба звільнити Авакова. Торік петиція з таким закликом зібрала 28 тисяч підписів на сайті президента. Її зареєстрували  після вбивства поліцейськими п’ятирічного Кирила Тлявова.  5 червня під Верховною Радою та Кабінетом міністрів пройшли чотири акції протесту з вимогою звільнити очільника МВС .

Нагадаємо, що активісти вже довго намагаються усунути з посади Авакова, якого звинувачують у провалі реформи поліції та гальмуванні розслідувань нападів на активістів. Після зміни влади Аваков зберіг свою посаду та розповів, що не збирається йти у відставку. Причиною для відставки Авакова, за словами його заступника Антона Геращенка, не стане й інцидент у Кагарлику

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter