Серпень у Раді почнеться з розгляду заборони релігійних організацій, повʼязаних з Росією

Дата: 23 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Наступне засідання Верховної Ради розпочнеться з розгляду законопроєкту щодо діяльності в Україні релігійних організацій із забороною тих, які пов’язані з Росією. 

Про це розповів нардеп Олексій Гончаренко

Фото: Ярослав Железняк

Документ, ініціатором якого став прем’єр Денис Шмигаль, розробили на виконання рішення РНБО від 1 грудня минулого року. У першому читанні його підтримали торік у жовтні.

Проєкт вносить зміни до законів “Про свободу совісті та релігійні організації” та “Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань”. 

Законопроєкт у другому читанні намагалися розглянути на засіданні Ради 23 липня, втім на погоджувальній раді щодо цього домовитися не змогли. У відповідь частина депутатів заблокувала трибуну з вимогою розгляду документа. У підсумку засідання скасували. 

Нагадаємо, після початку повномасштабного вторгнення Росії та виправдання нападу на Україну з боку Російської православної церкви дві третини українців заявили, що держава тією чи іншою мірою має втручатися в діяльність пов’язаної з нею УПЦ МП. Понад половину взагалі виступають за повну заборону цієї церкви.

Від 24 лютого минулого року чимало представників УПЦ МП отримали підозри в розпалюванні ворожнечі, а щодо деяких є дані про допомогу російським військовим під час окупації, наприклад, Київщини. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter