В РФ стримерку засудили до 5,5 року колонії за поширення “фейків” про російську армію

Дата: 06 Червня 2024
A+ A- Підписатися
Росіянку Анну Бажутову засудили до 5,5 року колонії, за те, що вона під час стриму читала історії мешканців Бучі, які потрапили в окупацію. Дівчину визнали винною у поширенні “фейків” про армію РФ.
 
Про це повідомляє видання “Медіазона”.
 
Анна Бажутова. Джерело: “Новое время”

Приводом для порушення кримінальної справи став стрим Бажутової на платформі Twitch у червні 2023 року. Зачитуючи історії жителів Бучі, вона із застосуванням нецензурних виразів сказала, що росіян “треба всіх повбивати” за таке, і вимовила фрази “смерть російським окупантам” та “слава Україні!”. Згодом стримерка видалила трансляцію з платформи.

Запис цього стриму пізніше опублікували у телеграм-каналі “Чоловічий легіон”. До цих постів, як стверджує захист, Бажутова не має стосунку. 

На засіданні 22 травня Бажутова розповідала, що вела стрим, перебуваючи у тяжкому емоційному стані та під дією нових ліків. За її словами, вона мала важке психічне захворювання, через яке зазнавала панічних атак.

Звинувачення просило для Бажутової шість років позбавлення волі. Максимальне покарання, передбачене статтею, яку їй інкримінували (поширення “фейків” про російську армію з мотивів політичної ненависті та ворожнечі), становить 10 років позбавлення волі.

Нагадаємо, у російському Хабаровську журналіста Сергія Мінгазова затримали за репост публікації про окупацію росіянами та вбивство українського цивільного населення в місті Буча. За це медійника можуть відправити до в’язниці на 10 років.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter