Побиття дівчини в Одесі: у командуванні “Південь” публікацію відео назвали “роботою на ворога”

Дата: 15 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Керівництво оперативного командування “Південь” звернулося до правоохоронців щодо інциденту з дівчиною та представниками ТЦК та СП в Одесі, щоб слідчі з’ясували, з якою метою, хто та за яких обставин створив відео з побиттям. 

Про це йдеться в заяві ОК “Південь”. 

Скриншот публікації kkto14jrelx2 в інстаграмі

До цього свої версії події озвучили потерпіла Антоніна Токмакова та поліціянти. 

Перша переконує, що разом з компанією опинилась у відділку поліції через те, що водій таксі забризкав їх сльозогінним газом, бо роздратувався великою кількістю адрес для розвезення. Втім, у поліції кажуть, що це компанія, в якій була дівчина, напала на водія. Після цього, як кажуть у поліції, компанію відпустили й лише тоді стався напад. 

Водночас Токмакова каже, що нібито представник ТЦК заходив до відділку перед тим, як ударити її. Останнє дівчина змогла зафіксувати на відео. 

“Такі відеоматеріали, що потрапляють у мережу, працюють на користь нашого ворога, спрямовуючись на руйнування процесу мобілізації та дискредитацію військових з територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки”, – коментують інцидент в ОК “Південь”. 

Військові висловили надію, що “спільні зусилля з правоохоронними органами допоможуть виявити та зупинити подібні недозволені дії, а також зберегти безпеку та стабільність у нашому регіоні”. 

Щодо ситуації в Одесі вже висловились у Міноборони, де закликали до розслідування інциденту. 

Після розголосу новин з Токмаковою низка коментаторів почали назвати її історію частиною російських інформаційно-психологічних операцій. Нібито на підтвердження цього наводили дані про кількість правопорушень, вчинених нею до ситуації в ніч на 13 травня. Серед них були звинувачення в домашньому насильстві щодо рідних, а цього року її визнали винною в крадіжці та призначили покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі з випробувальним строком один рік.

Нагадаємо, що Одеський ТЦК та СП почав службову перевірку після заяв Токмакової про побиття, а поліція відкрила провадження щодо умисних легких тілесних ушкоджень. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter