Сполучені Штати запровадили санкції проти найбільшої судноплавної компанії РФ

Дата: 25 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

23 лютого Управління контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) внесло до санкційного списку російську танкерну групу “Совкомфлот” — це має знизити доходи РФ від продажу нафти.

Про це йдеться на сайті Міністерства фінансів США.

Фото: Reuters

Зазначається, що управління також визначило 14 нафтових танкерів як майно, у якому “Совкомфлот” має частку, та видало генеральну ліцензію, яка дозволяє вивантажувати сиру нафту чи інші вантажі з цих суден впродовж 45 днів.

Обмеження цін на російську нафту продовжує служити подвійній меті: обмеження прибутків Кремля та одночасно сприяння стабільності енергетичних ринків“, – заявив заступник міністра фінансів Воллі Адейємо.

За його словами, це завдасть”величезного удару їхнім тіньовим операціям“.

“Совкомфлот” також потрапив під санкції Австралії, Канади, Нової Зеландії та Великої Британії й перебуває під певними обмеженнями Євросоюзу.

Санкції ввели за діяльність у морському секторі економіки РФ і за те, що вона перебуває у власності або під контролем уряду РФ чи діє від його імені.

Нагадаємо, уряд Канади запровадив нові санкції проти РФ до роковин російського вторгнення в Україну. Під обмеження потрапив один із постачальників компонентів до російських ракет “Калібр” та ще 152 компанії.

Раніше ZMINA повідомляла, що 23 лютого Рада Європейського Союзу офіційно затвердила 13-й пакет індивідуальних та економічних санкцій проти Росії. 

Обмежувальні заходи ввели ще щодо 106 фізичних та 88 юридичних осіб, відповідальних за підрив та загрозу територіальній цілісності та незалежності України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter