Рада ЄС затвердила 13-й пакет санкцій проти Росії

Дата: 23 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Рада Європейського Союзу офіційно затвердила 13-й пакет індивідуальних та економічних санкцій проти Росії. 

Про це повідомили на сайті Ради ЄС. 

Фото: Kenzo Tribouillard/AFP

Обмежувальні заходи ввели ще щодо 106 фізичних та 88 юридичних осіб, відповідальних за підрив та загрозу територіальній цілісності та незалежності України.

За словами авторів, списки націлені в першу чергу на військовий та оборонний сектори, зокрема на осіб, причетних до постачань озброєння з Північної Кореї, а також щодо тих, хто допомагає РФ депортувати українських дітей. 

Цікаво, що частину санкцій ввели щодо компаній, які знаходяться у третіх країнах, а саме в Індії, Шрі-Ланці, Китаї, Сербії, Казахстані, Таїланді та Туреччині. 

ЄС ввів й додаткові обмеження на експорт товарів, що сприяють збільшенню російського промислового потенціалу, таких як електричні трансформатори.

Ми залишаємось єдиними у своїй рішучості знищити російську військову машину та допомогти Україні виграти її законну боротьбу за самооборону та відновити свою незалежність, територіальну цілісність і суверенітет”, – коментує верховний представник із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель.

Нагадаємо, що Росія – лідер у світі з кількості накладених санкцій і обганяє Іран та Північну Корею. З 24 лютого минулого року, за даними глобальної бази даних щодо відстеження санкцій Castellum.ai, стосовно країни ввели вже понад 16,5 тисячі обмежень.

Попри це підсанкційні товари продовжують потрапляти до РФ. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter