Михайло Ткач заявив про перешкоджання журналістській діяльності після виходу розслідування про нічні перегони в столиці

Дата: 11 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Журналіст Михайло Ткач заявив про перешкоджання професійній діяльності через візит невідомих до водія його команди: він вважає це залякуванням, а ситуацію напряму пов’язує з виходом розслідування про нічні перегони київських “гонщиків”.

Відповідне звернення журналіст “Української правди” оприлюднив 10 жовтня на своїй сторінці у фейсбуку.

Михайло Ткач. Джерело: фейсбук-сторінка журналіста

За словами Ткача, додому до водія знімальної групи прийшли шестеро чоловіків: четверо з них були у військовій формі, двоє – в чорному одязі. Один з них, за інформацією журналіста, назвався поліцейським і заявив, що водій 10 жовтня став винуватцем ДТП і залишив місце пригоди.

Візитери нібито розпитували дружину водія про те, ким він працює, чи є журналістом, чи працює з Ткачем і де розташований офіс “Української правди”. Донька водія зателефонувала батькові, якого на той момент не було вдома, щоб він поговорив з ними, але ті одразу пішли.

Ткач наголосив, що ці люди не приїхали на поліцейській автівці, а, за словами сусідів, прийшли пішки.

Журналіст пов’язує цей інцидент зі своєю професійною діяльністю.

“Нещодавно ми зняли матеріал про столичних мажорів, перегонників, які порушують спокій людей у цей воєнний час, влаштовуючи вуличні перегони. Я напряму пов’язую цей факт зі зніманням та публікацією цього матеріалу і продовженням нашої журналістської діяльності щодо цих перегонників та їхніх перегонів”, – заявив він.

Ткач закликав правоохоронців відреагувати на ситуацію, наголосивши, що поліція може легко встановити, чи “дійсно є якісь провадження стосовно цього водія, чи це просто спроба залякати мене через людей, з якими ми працюємо”.

Розслідування Михайла Ткача “Форсаж під час війни” вийшло 28 вересня. Після цього журналіст, за його словами, зазнав смс-бомбінгу, отримавши безліч анонімних повідомлень та дзвінків.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter