На сайті Кабміну з’явилася петиція щодо відсторонення від ефірів журналістів, які поширювали російську пропаганду

Дата: 18 Травня 2022
A+ A- Підписатися

На сайті Кабміну з’явилася петиція щодо відсторонення від будь-яких національних марафонів журналістів, які поширювали російську пропаганду.

Авторкою петиції, зареєстрованої 17 травня, є Ірина Веремієнко.

Наташа Влащенко, Василь Голованов, Тигран Мартиросян

У документі йдеться про відсторонення телеведучих Василя Голованова, Тиграна Мартиросяна, Наташі Влащенко, Тетяни Гончарової, Назара Довгого, Володимира Полуєва, Анни Степанець, Анастасії Даугуле.

“Вищевказані ведучі декілька років поспіль пропагували ідею правомірності захоплення росією Криму (порушення територіальної цілісності України), поширювали дезінформацію щодо впливу США на території української держави, більше того, заявляли про дискримінацію російської мови та “громадянську війну” на Донбасі”, – йдеться в петиції.

На переконання авторки, такі висловлювання та риторика не лише знецінюють українську культуру, але і є прямим приводом для розпалювання ворожнечі та конфліктів усередині держави. Тож підписанти закликали відсторонити “проросійських пропагандистів від участі в телемарафонах або будь-яких інших національних марафонах”.

На момент публікації новини документ мав 1,5 тисячі підписів з необхідних 25-ти для розгляду, їх необхідно зібрати за 90 днів.

Нагадаємо, що президента Володимира Зеленського та міністра культури й інформаційної політики Олександра Ткаченка закликали відсторонити вказаних колишніх проросійських ведучих від національних марафонів.

У відповідь посадовці Мінкульту наголосили на тому, що зараз не час для “публічних люстрацій та розпалювання конфліктів всередині країни та професійної журналістської спільноти”: важливим є те, хто залишився, перейшов на бік України та щодня доводить свою позицію “сумлінною цілодобовою працею”. 

Водночас “Медіа Група Україна” заявила, що не має сумнівів щодо проукраїнської громадянської позиції телеведучих, яких медіаспільнота закликала відсторонити від ефірів національних марафонів через їхні проросійські наративи.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter