У Москві за протест проти війни в Україні затримали двох представників “Меморіалу”

Дата: 01 Травня 2022
A+ A- Підписатися

У Москві на Красній площі під час акції протесту проти війни в Україні затримали правозахисника, члена правління ліквідованого у РФ Правозахисного центру “Меморіал” Олега Орлова та наукову співробітницю Ірину Галкову.

Про це 29 квітня повідомила журналістка Вікторія Івлєва на своїй сторінці у фейсбуку. 

Олег Орлов та Ірина Галкова на Красній площі в Москві 29 квітня 2022 року протестують проти війни в Україні. Джерело: фейсбук-сторінка Вікторії Івлевої

Зі світлини в пості видно, що Орлов вийшов на пікет з плакатом “СРСР 1945 — країна, яка перемогла фашизм, Росія 2022 — країна фашизму, що переміг”, Галкова — “Годі вбивати людей, мир Україні!”.

На кожного з протестувальників склали по два адміністративних протоколи: щодо порушення правил участі у публічному заході та за дискредитацію російської армії. Після цього затриманих відпустили.

Це вже друге затримання Орлова за квітень 2022 року. Раніше ZMINA повідомляла про те, що російські силовики затримували його на Красній площі за одиночний пікет. Правозахисник тримав плакат “Наше небажання знати правду та наше мовчання робить нас співучасниками злочинів”.

Тоді його відпустили, оформивши протокол за адміністративною статтею 20.2 “порушення встановленого порядку організації або проведення зборів, мітингу, демонстрації, ходи або пікетування“.

20 березня поточного року Орлова та правозахисника Олександра Гур’янова затримували на Театральній площі у Москві. Орлов тримав у руках плакат з написом: “Божевільний Путін штовхає світ до ядерної війни”.

Нагадаємо, що 5 квітня поточного року російський апеляційний суд загальної юрисдикції відхилив скаргу міжнародного товариства “Меморіал”, яке в Росії внесли до реєстру “іноагентів”, на рішення про ліквідацію.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter