Росіянку, яка вийшла на одиночний пікет проти війни в Україні, приїхали затримувати семеро силовиків

Дата: 20 Березня 2022
A+ A- Підписатися

У Москві силовики затримали росіянку, яка вийшла на одиночний пікет проти війни в Україні. 

Про це повідомляє “ОВД-Інфо”. 

Фото: телеграм-канал Avtozak LIVE

Жінку, на ім’я Ольга Гордієнко, затримали у районі Чистих прудів. Вона тримала плакат “Собі хоч не бреши. Війна – це смерті. Досить цієї кривавої боротьби за (літера “з” була стилізована під латинську – ред.) мир”. 

Її, судячи з фото, приїхали затримати щонайменше семеро силовиків. 

Фото: телеграм-канал Avtozak LIVE

Також 20 березня у Москві на Театральній площі затримали правозахисників Олега Орлова та Олександра Гур’янова. Орлов є одним з керівників правозахисного центру “Меморіал”, що російська влада фактично знищила торік. Він тримав у руках плакат з написом “Божевільний Путін штовхає світ до ядерної війни”, а Гур’янов – плакат “Ні війні”.

“Треба будь-якій людині, яка замислюється над майбутнім нашої країни та всього світу, протестувати”, – пояснив Орлов причину виходу на акцію. 

Олег Орлов

Перехожий, що стояв на площі під час затримання, запитав журналістку, яка знімала пікети: “Скільки у вас ще таких підсадних качок?”

Затримали у столиці РФ й чоловіка, на ім’я Сергій Савін. Він вийшов на Червону площу з плакатом про 31 статтю Конституції РФ, в якій йдеться, що “громадяни мають право збиратися мирно, без зброї, проводити збори, мітинги та демонстрації, ходи та пікетування”.

Також у місті біля Большого театру затримали Дар’ю Іванову та Євгенію Білу. Вони тримали плакати з написами “Мені не подобається” та “Мені теж”

Зупинили силовики й машину з українським прапором, що їхала по так званому “Мосту Нємцова”, де у 2015-му застрелили опозиціонера. 

Затримання 20 березня відбуваються не тільки у Москві, але й у Санкт-Петербурзі, Ростові-на-Дону, Оренбурзі та Іжевську. В останньому місті чоловік, на ім’я Динар Хусаїнов вийшов з плакатом, на якому була цитата з роману “1984” Джорджа Оруела “Війна – це мир, свобода – це рабство, незнання – сила”.

Затриманий в Іжевську. Фото: ОВД-Інфо

ZMINA вже розповідала, як силовики затримують росіян, які виходять на вулицю висловити своє невдоволення війною в Україні, наприклад, за плакати, на яких написано “*** *****” (вочевидь, “Нет войне”. – Ред.). Нині відомо про щонайменше два таких випадки. 

Інколи опиняються у поліцейських відділках й ті росіяни, які згодні з діями свого керівництва. Показова історія трапилась 13 березня у Москві: там спочатку затримали жінку, яка тільки-но встигла дістати маленький клаптик паперу, на якому було написано “Два слова”, а згодом затримали перехожу, яка підійшла до оператора, що фільмував події, аби висловити вдоволення діями влади РФ.

Наразі кількість затриманих на антивоєнних акціях протестів по всій Росії від 24 лютого сягнула 15 030 осіб

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter