На Красній площі в Москві затримали російського правозахисника Олега Орлова

Дата: 10 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

У Москві під час пікету на Красній площі російські силовики затримали члена ради ліквідованого Правозахисного центру “Меморіал” Олега Орлова.

Про це повідомили у телеграм-каналі центру.

Джерело: телеграм-канал Правозахисного центру “Меморіал”

“На Красній площі з плакатом було затримано правозахисника Олега Орлова… Напис на плакаті Орлова: “Наше небажання знати правду та наше мовчання робить нас співучасниками злочинів”, – йдеться у повідомленні.

Силовики повезли російського правозахисника до відділку поліції “Китай-город”.

Пізніше стало відомо, що його відпустили, оформивши протокол за адміністративною статтею 20.2 “порушення встановленого порядку організації або проведення зборів, мітингу, демонстрації, ходи або пікетування“.

У “Меморіалі” зазначають, що це вже 4-те затримання правозахисника останнім часом.

Нагадаємо, 20 березня поточного року Олега Орлова та правозахисника Олександра Гур’янова вже затримували на Театральній площі у Москві. Орлов тримав у руках плакат з написом: “Божевільний Путін штовхає світ до ядерної війни”.

Раніше ZMINA повідомляла, що 5 квітня поточного року російський апеляційний суд загальної юрисдикції відхилив скаргу міжнародного товариства “Меморіал”, яке в Росії внесли до реєстру “іноагентів”, на рішення про ліквідацію.

Фото обкладинки: Правозахисний центр “Меморіал”

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter