Звільнили поліцейського, який побив жінку в київському супермаркеті

Дата: 23 Березня 2021
A+ A- Підписатися

З лав Нацполіції звільнили співробітника, який напередодні побив відвідувачку супермаркету. 

Про це повідомили у відомстві. 

Про інцидент у київському супермаркеті першими повідомили телеграм-канали, в яких опублікували відео з місця подій. Відео починається на моменті, коли охоронець намагається вихопити в жінки телефон, на який вона, ймовірно, знімала відео. Чоловік б’є жінку декілька разів по голові, поки вона кричить йому: “Віддай телефон! Забери руки!” 

“Не можна так робити”, – обурюються чоловіки на задньому плані. 

У поліції повідомили, що конфлікт між охоронцем та жінкою стався через те, що остання відмовилась одягти маску. 

“Такі ганебні дії поліцейського нічим не можуть бути виправданими. Тому за цим фактом призначено службове розслідування”, – наголосили у відомстві. 

Окрім звільнення правоохоронця та призначення службової перевірки з посади також звільнили його безпосереднього керівника та оголосили догану начальнику столичного управління поліції охорони.  

Нагадаємо, що більшість українців, як свідчать соціологічні опитування, не вважають роботу поліції ефективною та думають, що від насильства там не застрахований ніхто. Однак за останні два роки побільшало тих, хто не готовий це терпіти.

За останні декілька років в Україні сталася низка резонансних справ, пов’язаних з діями правоохоронців. Зокрема, зґвалтування в травні минулого року жінки у відділку поліції в місті Кагарлик, а також убивство поліцейськими п’ятирічного Кирила Тлявова на Київщині. Минулого року за скоєння злочинів звільнили 142 поліцейських. 

Експерти кажуть, що однією зі складових ефективності поліції, яка прямо впливає на ставлення до громадян та кількість порушень прав людини, є гідні умови праці. Однак, як показують дослідження, в Україні для поліцейських вони такими не є. Так, кожному десятому поліцейському іноді не вистачає грошей на харчування, а для 38% патрульних питання придбання одягу чи взуття спричиняє труднощі. 

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter