Знімальна група “Радіо Свобода” потрапила під ракетний обстріл на Донеччині

Дата: 31 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

Знімальна група “Радіо Свобода” 30 серпня потрапила під ракетний обстріл в Донецькій області. 

Про це повідомила керівниця Київського бюро “Радіо Свобода” Наталя Седлецька на своїй сторінці у фейсбуку.

Фото: журналістка” Радіо Свобода” Анна Кудрявцева

Внаслідок обстрілу пошкоджене авто.

“Сьогодні наша знімальна група “Радіо Свобода потрапила під російський ракетний обстріл на Донеччині. Це трапилось під час роботи знімальної групи у складі журналісток Євгенії Китаївої та Анни Кудрявцевої, а також водія Володимира Явнюка. На щастя, усі троє цілі!” – написала журналістка. 

У “Радіо Свобода” повідомили, що Євгенія Китаїва та Анна Кудрявцева долучилися до “Радіо Свобода” як фронтові кореспондентки нещодавно, вони мають значний досвід роботи на лінії фронту.

Операторка Анна Кудрявцева знімає на фронті з 2014-го. Репортерка Євгенія Китаїва працює в зоні бойових дій з 2015-го. Разом вони працюють уже сім років.

Водій Володимир Явнюк співпрацює з “Радіо Свобода” з 2021 року.

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення за рік та шість місяців росіяни скоїли 529 злочинів проти журналістів та медіа в Україні.

Окупанти вбили 66 журналістів (шість іноземних та 60 українських), з них 10 – під час виконання професійної журналістської діяльності.

Росіяни 22 рази захоплювали або викрадали медійників. У полоні окупантів досі залишаються журналіст УНІАН Дмитро Хилюк та журналістка з окупованого Мелітополя Запорізької області Ірина Левченко.

Журналісти зазнавали контузій, переломів, уламкових поранень і травм кінцівок під час російських обстрілів. Загалом поранення отримали 24 медійники. 

Окупанти 16 разів обстріляли українські телевежі, які є цивільними об’єктами. Це стало причиною зникнення телевізійного та радіомовлення в дев’яти регіонах України.

Внаслідок вторгнення щонайменше 233 українських медіа припинили повністю або частково свою діяльність: через прямі погрози з боку російських окупантів, захоплення редакцій, неможливість працювати в умовах окупації, руйнування приміщень та фінансову кризу через війну з Росією.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter