Журналістів відомих видань знову не акредитували на пресконференцію Зеленського

Дата: 20 Травня 2020
A+ A- Підписатися

Журналісти низки українських видань повідомляють, що їм відмовили у акредитації на пресконференцію президента Володимира Зеленського, приурочену до першої річниці його президентства. 

Про відмову повідомляють, зокрема, журналісти проєкту Радіо Свобода “Схеми”, видання Главком та інші. 

У зв‘язку з карантинними заходами, запровадженими в країні для протидії поширенню епідемії COVID-19, завтра на…

Опубліковано Mykhailo Tkach Вівторок, 19 травня 2020 р.

Про те, що 20 травня у Маріїнському палаці відбудеться пресконференція президента Володимира Зеленського Офіс голови держави повідомив напередодні. Захід має відбутись у парковій частині Маріїнського палацу, однак у Офісі Зеленського одразу повідомили, що через карантин кількість журналістів, які зможуть поспілкуватись з президентом, буде обмеженою.

Наразі про відмову у акредитації повідомили такі видання та журналісти: Михайло Ткач (“Схеми”), Яніна Соколова, Роман Скрипін, білоруська служба “Радіо Свобода” (українська служба отримала акредитацію), видання “Бабель“, “Букви“, “Главком“, “Український тиждень“, “Фокус” тощо.

“У зв’язку з карантинними заходами, впровадженими в країні для протидії поширенню епідемії COVID-19, кількість представників засобів масової інформації, які візьмуть участь в прес-конференції Президента України, обмежено. Тому, на жаль, змушені відмовити Вам у акредитації”, – цитують лист від Офісу Зеленського у видання “Фокус”.

Водночас видання одіозного блогера Анатолія Шарія нібито отримало акредитацію на захід. Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомила дружина Шарія Ольга, надавши нібито скріншоти запрошеннями від ОП. 

А у нас есть ??

Опубліковано Ольгою Шарий Вівторок, 19 травня 2020 р.

Речниця Зеленського Юлія Мендель на власній сторінці у фейсбуку написала, що “на жаль, як і раніше, акредитувати всіх не вийшло”.

“Не сумніваюся, що завтра стане зрозуміло, що жодних «теплих ванн» Володимиру Олександровичу не готували. Як показав рекордний прес-марафон, шостий Президент України готовий відповідати на всі питання навіть впродовж 14 годин”, – зазначила вона.

Дякую всім за подання на акредитацію. Безумовно, річна прес-конференція Президента Володимира Зеленського – важлива…

Опубліковано Юлією Мендель Вівторок, 19 травня 2020 р.

Нагадаємо, що у жовтні минулого року низка журналістів повідомила про відмову Офісу Зеленського в акредитації на так званий пресмарафон глави держави. Організація події, очевидно, стала реакцією на критику медіаспільноти, яка після перших 100 днів на посаді Зеленського звернула увагу на те, що очільник України не дав масштабної пресконференції, як обіцяв. 

Після закінчення терміну для акредитації журналісти почали отримувати листи з підтвердженнями на електронні скриньки. Однак згодом на пошту деяким з них стали надходити відмови.

Також за рік президентства Зеленського щонайменше троє журналістів українських та іноземних медіа повідомили про неетичну поведінку Мендель, яка відштовхувала їх, коли вони намагалися поставити президентові запитання. Останній такий випадок стався з журналістом “Радіо Свобода” Сергієм Андрушком.

У відповідь на це низка організацій, зокрема й Центр прав людини ZMINA, закликала президента Володимира Зеленського публічно відреагувати на факти агресивної поведінки його прессекретарки, а згодом журналісти вимагали звільнити її. Відреагувати на поведінку Мендель просили й члени Ради з питань свободи слова при президентові

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter