Журналісти вимагають звільнити речницю Зеленського

Дата: 01 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

Неформальна спільнота незалежних журналістів “Ініціатива 34” вимагає звільнити речницю президента України Володимира Зеленського Юлію Мендель.

Заяву із закликом члени ініціативи опублікували у себе на сторінці у фейсбуку. 

ВІДКРИТЕ ЗВЕРНЕННЯУ зв’язку із непрофесійністю, неетичною поведінкою та провокацією штучних конфліктів, вимагаємо…

Gepostet von Ініціатива 34 am Montag, 30. September 2019

Причиною, через яку Мендель має залишити свою посаду, підписанти звернення назвали непрофесійну та неетичну поведінку речниці Зеленського щодо журналістів. Окрім звільнення, автори заяви хочуть почути від Офісу Зеленського та самої прессекретарки вибачення. 

Наразі заяву офіційно підтримали редакторка-засновниця “Української правди” Олена Притула, ГО “Громадське телебачення” та журналісти Bihus.Info. Водночас список підписантів звернення доповнюється в коментарях. 

Як відомо, напередодні низка організацій, зокрема Центр прав людини ZMINA, закликала президента Володимира Зеленського публічно відреагувати на факти агресивної поведінки його прессекретарки. Річ у тім, що за останній час щонайменше троє журналістів українських та іноземних медіа повідомили про неетичну поведінку Мендель, яка відштовхувала їх, коли вони намагалися поставити президентові запитання. Останній такий випадок стався з журналістом “Радіо Свобода” Сергієм Андрушком.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter