Рада з питань свободи слова при Зеленському закликала його відреагувати на поведінку Мендель

Дата: 08 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

Члени Ради з питань свободи слова та захисту журналістів при президентові України закликали Володимира Зеленського відреагувати на поведінку його речниці Юлії Мендель щодо журналістів. 

Текст заяви опублікувало видання “Детектор медіа”. 

Члени ради, до якої увійшли представники українських ЗМІ та громадських організацій, звернули увагу на суспільний резонанс довкола ситуації з Мендель. 

“Прессекретарка Президента та інші члени команди припускаються помилок, які викликають суспільний резонанс та негативні реакції як у журналістської спільноти, так і в суспільстві. Через недокомунікацію із журналістами багато важливих політичних питань або залишаються поза увагою суспільства, або інтерпретуються в специфічний спосіб, що породжує додаткові лінії розколу в самому суспільстві”, – наголошують вони.

У заяві члени ради згадали про звернення щодо неприпустимості поведінки речниці Зеленського та констатували, що вони залишилися без відповіді.

“Ключові особи не почули аргументів та не шукають діалогу”, – зауважили підписанти. 

Від Зеленського члени ради вимагають вжити заходів для покращення комунікації між Офісом президента та журналістами, а також уникнення подібних ситуацій у подальшому.

Як відомо, нещодавно низка організацій, зокрема Центр прав людини ZMINA, закликала президента Володимира Зеленського публічно відреагувати на факти агресивної поведінки його прессекретарки. Згодом журналісти вимагали звільнити її.

Річ у тім, що за останній час щонайменше троє журналістів українських та іноземних медіа повідомили про неетичну поведінку Мендель, яка відштовхувала їх, коли вони намагалися поставити президентові запитання. Останній такий випадок стався з журналістом “Радіо Свобода” Сергієм Андрушком.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter