Журналістка Соколова повідомила про позов проти себе від очільниці Офісу генпрокурора

Дата: 03 Березня 2021
A+ A- Підписатися

Телеведуча Яніна Соколова повідомила, що є однією з відповідачів у справі про захист честі, гідності та ділової репутації, яку подала до суду очільниця Офісу генерального прокурора Ірина Венедіктова.

Про це вона розповіла на власній сторінці у фейсбуку. 

Розмова починається з 10-ї хвилини 

Справа, за словами журналістки, стосується її інтерв’ю з Євгеном Шевченком, який співпрацює з НАБУ. В ефірі він стверджував, що Венедіктова отримала хабар за закриття справи проти ексміністра екології Миколи Злочевського.

“Мені дивно, бачити позов пані генпрокурорки проти мене як проти журналіста. Не знаю, чому я фігурую як “відповідач”. Інтерв’ю – це спілкування журналіста з гостем. Моя справа – питати. Відповідає в інтерв’ю гість”, – зазначила Соколова. 

Журналістка також виклала скріншот листа, в якому вона зазначена як співвідповідач разом із Шевченком та ТОВ “ТРК “Інтеррадіо”.

Розглядатиме справу суддя Віталій Писанець, який, за даними активістів, причетний до ухвалення сумнівних рішень. Суддя Писанець також продовжував запобіжний захід для підозрюваного в справі вбивства Павла Шеремета Андрію Антоненку. Захист військового заявляв йому відвід. 

Нагадаємо, що минулого року в Україні налічили 229 випадків порушень свободи слова. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter