Заступник голови ДБР Бабіков справді захищав Януковича – НАЗК

Дата: 13 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

Заступник директора Державного бюро розслідувань Олександр Бабіков раніше здійснював захист колишнього президента Віктора Януковича як адвокат.

Про це стало відомо з відповіді НАЗК на запит громадської організації “Адвокатська дорадча група”.

Викладаємо відповідь Національне агентство з питань запобігання корупції – НАЗК на наше звернення щодо конфлікту…

Опубліковано Адвокатська дорадча група / Advocacy Advisory Panel Пʼятниця, 10 квітня 2020 р.

НАЗК встановило, що Бабіков захищав колишнього президента в кримінальному провадженні, у якому наразі досудове розслідування здійснюють слідчі відділу розслідування злочинів щодо Майдану, а тому цей факт зумовлює наявність у нього приватного інтересу. 

Оскільки саме це управління було підпорядковано безпосередньо т.в.о. директора, Бабіков не був наділений службовими повноваженнями щодо прийняття рішень, вчинення чи невчинення дій у кримінальному провадженні, яке становить його приватний інтерес. І тому НАЗК визначає наявність потенційного конфлікту інтересів у Бабікова, який виникне автоматично в разі відсутності директора (чи т.в.о.) ДБР”, – розповіли активісти. 

Також, надаючи інформацію НАЗК про те, у яких саме провадженнях Бабіков представляв інтереси Януковича, з тих що розслідуються ДБР, Венедіктова або безпосередньо Бабіков приховали від бюро, що існують кримінальні провадження, які розслідувало не управління в справах Майдану, а управління організації досудових розслідувань, що безпосередньо підпорядковане Бабікову.

Як відомо, наприкінці січня заступниками директора Державного бюро розслідувань стали Олександр Соколов та Олександр Бабіков. Останній відомий тим, що працював у юридичній фірмі Aver Lex, яка захищала експрезидента Віктора Януковича.

Після призначення Бабіков намагався спростувати інформацію активістів про зв’язки з Януковичем, проте згодом на підтвердження слів активістів з’явилися документи. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter