Захисник Маріуполя з позивним Орест поділився відео про останній день на “Азовсталі”

Дата: 21 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Пресофіцер полку “Азов” Дмитро Козацький з позивним “Орест” поділився коротким відео, яке зробив останнього дня на “Азовсталі” перед тим, як військових вивели на тимчасово окуповані території для майбутнього обміну.

Фільм оприлюднило об’єднання BABYLON’13 на YouTube.

“Орест, голова пресслужби полку “Азов” перебував на “Азовсталі” з початку оточення Маріуполя. Напередодні свого виходу з вщент розтрощеного заводу, він зняв щемкий фільм-прощання”, — йдеться у описі до відео.

Це відео увійшло у цикл фільмів “Фортеця Маріуполь”, побудованих на відеодзвінках до військових, які перебували в оточенні на “Азовсталі”.

Раніше Дмитро “Орест” Козацький виклав у мережу у вільний доступ світлини, зроблені на заводі “Азовсталь”, та закликав відправляти їх на журналістські премії і фотоконкурси, поки він буде, за його словами, в полоні.

Нагадаємо, що російське міністерство оборони 16 травня повідомило про домовленість щодо вивезення поранених українських військових із заблокованого комбінату “Азовсталь” на окуповану територію Донеччини. Перші автобуси з 264 військовослужбовцями, зокрема 53 пораненими, рушили до Новоазовська та Оленівки.

Згідно із заявами представників Міноборони України та Генштабу, повертати захисників “Азовсталі” додому планують через процедуру обміну. Володимир Зеленський повідомив, що евакуація тяжко поранених українських військовослужбовців з Маріуполя проводилася за участю ЗСУ, військової розвідки, Міжнародного комітету Червоного Хреста та ООН.

Однак вже наступного дня у Росії заявили про плани допитати українських військових у ростовському СІЗО, а також про ідею ухвалити заборону на обмін так званих “нацистських злочинців”. У Держдумі не приховують, що хочуть зробити це, щоб унеможливити повернення українських захисників на батьківщину.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter