У Росії хочуть заборонити обмін “нацистських злочинців”, щоб залишити в РФ захисників Маріуполя з “Азова”

Дата: 17 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Державна дума Росії розгляне проєкт ухвали про заборону обміну “нацистських злочинців”, щоб унеможливити обмін українських захисників з “Азова”.

Про це повідомили в пресслужбі російського парламенту.

Фото: Reuters

З відповідним проханням виступив депутат Анатолій Вассерман, відомий своїми українофобними висловлюваннями.

У відповідь на його прохання спікер Держдуми В’ячеслав Володін доручив підготувати комітету з питань оборони відповідне протокольне доручення, зазначивши, що Росія робить усе, щоб “нацистські злочинці” постали перед судом. 

Раніше медіа повідомляли про плани військово-політичного керівництва Росії оголосити про створення так званого “міжнародного трибуналу щодо України”, у межах якого збираються “судити” захоплених у полон посадовців, військових та активістів. На думку експерта Івана Преображенського, такий процес потрібен російській владі, щоб випередити західні країни, які допомагають Україні розслідувати злочини російських окупаційних військ. 

Своєю чергою в російському міністерстві юстиції вже звернулися до Верховного суду РФ, щоб той ухвалив рішення в справі №АКПИ22-411 про визнання “Азова” терористичною організацією та заборонив його діяльність на території країни. Засідання має відбутися 26 травня. 

Нагадаємо, що напередодні поранених захисників “Азовсталі” вивезли до лікарні на окуповану Донеччину. Агентство Reuters із посиланням на свідків на місці повідомляло, що із заводу виїхало близько 10 автобусів з українськими військовими.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter