За минулу добу на Херсонщині внаслідок обстрілів загинула одна людина, на Донеччині є поранений

Дата: 18 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

17 грудня, у неділю, російські війська били по Херсонщині, Донеччині, Харківщині, Миколаївщині, Дніпропетровщині, Запоріжжю та Чернігівщині. Внаслідок обстрілів у Херсонській області загинула одна людина, а в Донецькій області один цивільний дістав поранення. 

Про це повідомляють очільник Херсонської ОДА Олександр Прокудін та поліція Донецької області.

Фото: Поліція Донецької області

Так, за минулу добу окупанти здійснили 80 обстрілів Херсонщини, випустивши 374 снаряди з мінометів, артилерії, “градів”, танків, БпЛА та авіації. По обласному центру російські військові випустили 47 снарядів. Вони поцілили в житлові квартали населених пунктів області.

Через російську агресію одна людина загинула.

Фото: Поліція Херсонської області

Тим часом на Донеччині поліція зафіксувала 10 ударів по цивільному населенню, унаслідок яких одна людина дістала поранення.

Армія РФ застосувала авіацію, РСЗВ “Ураган” та артилерію. Пошкоджено сім житлових будинків.

Атак зазнали міста Авдіївка, Курахове, Часів Яр, села Богданівка, Новобахмутівка, Орлівка, Прогрес. Внаслідок артилерійського обстрілу в Авдіївці поранення дістала цивільна особа.

Правоохоронці відкрили кримінальні провадження щодо порушення законів та звичаїв війни.

Поліція за добу евакуювала ще 41 людину, а з початку обов’язкової евакуації – 99 081. Серед них 12 993 – діти, 4 708 – люди з інвалідністю.

Фото: Поліція Донецької області

Крім того, на Харківщині від артилерійських та мінометних обстрілів росіян потерпали понад 20 населених пунктів. Авіаударів зазнала Петропавлівка. Унаслідок ворожого обстрілу міста Вовчанськ пошкоджено будівлю аграрного підприємства. 

Вночі на Дніпропетровщині під артилерійським вогнем перебував Нікополь, обійшлося без потерпілих.

Тим часом у Запорізькій області зафіксували 118 ударів по 18 населених пунктах. До поліції надійшло шість повідомлень про руйнування житлових будинків та обʼєктів інфраструктури. 

На Чернігівщині окупанти обстріляли дві прикордонні громади. Найбільше вибухів пролунало в напрямку села Клюси.

Тим часом на Миколаївщині знищили один іранський дрон-камікадзе. У селі Дніпровське внаслідок застосування окупантами БпЛА пошкоджений приватний будинок. Також росіяни вдарили по береговій лінії в місті Очаків. 

На Хмельниччині цієї ночі знешкодили один БпЛА.

Нагадаємо, що за минулий тиждень російські війська завдали по Україні 41 ракетного та 237 авіаційних ударів, здійснили 410 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та об’єктах цивільної інфраструктури.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter