Упродовж минулого тижня Росія завдала по Україні 41 ракетного і 237 авіаударів – Генштаб

Дата: 18 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

За минулий тиждень російські війська завдали по Україні 41 ракетного та 237 авіаційних ударів, здійснили 410 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та об’єктах цивільної інфраструктури.

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов.

Фото: Поліція Донецької області

“Упродовж минулого тижня противник завдав 41 ракетного та 237 авіаударів, здійснив 410 обстрілів з РСЗВ по позиціях наших військ та об’єктах цивільної інфраструктури. Протягом тижня на всій лінії фронту відбулося понад 650 бойових зіткнень”, – зазначив він.

За словами Ковальова, на Куп’янському напрямку окупанти проводили наступальні дії в районах Синьківки, східніше Петропавлівки та Іванівки Харківської області та Стельмахівки Луганської області. На цих напрямках українські військові відбили 79 атак РФ.

На Лиманському напрямку росіяни вели штурмові дії в районах Макіївки й Серебрянського лісництва Луганської області та Тернів Донецької області. Там за цей час Сили оборони України відбили 32 атаки РФ.

На Бахмутському напрямку росіяни вели штурмові дії в районах Богданівки та Іванівського, Кліщіївки, Андріївки та Північного Донецької області. Протягом тижня Сили оборони України відбили 71 російську атаку.

На Авдіївському напрямку РФ продовжує наступальні дії в районі Авдіївки.

На Мар’їнському напрямку окупанти не полишають спроб захопити Мар’їнку. Вони продовжують наступальні дії в районах Красногорівки та Новомихайлівки Донецької області. На цьому напрямку українські воїни за тиждень відбили 92 атаки росіян.

На Шахтарському напрямку протягом минулого тижня російська армія провела понад 10 безуспішних атак у районах Старомайорського Донецької області та північніше Приютного Запорізької області.

На Запорізькому напрямку протягом тижня окупанти 49 разів проводили безуспішні штурмові дії в районах західніше Вербового та Роботиного.

Тим часом на Херсонському напрямку росіяни зосереджують основні зусилля на веденні оборони, витісненні українських підрозділів із зайнятих плацдармів на лівому березі річки Дніпро в Херсонській області.

Нагадаємо, що напередодні внаслідок артобстрілу прикордоння Сумщини у власному будинку загинула 69-річна жінка. Також пошкоджено три приватні будинки та два транспортні засоби.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter