За кордоном досі залишаються понад 3,6 тисячі українців – МЗС

Дата: 17 Березня 2020
A+ A- Підписатися

У посольствах України за кордоном зареєструвалися й попросили допомоги в поверненні додому 3644 українці.

Про це під час брифінгу повідомив заступник міністра закордонних справ Єгор Божок.

Під час брифінгу, який провели без присутності журналістів (вони мали змогу поставити запитання онлайн), Божок розповів, що за останню добу вдалося повернути додому вже декілька тисяч українців. 

“Робота продовжується. Шляхи повернення не тільки повітряні, ми використовуємо й наземні. Робота з прикордонними країнами та іншими нашими партнерами налагоджена і триває. Консули України на місцях тримають ситуацію під контролем. Робота з цими людьми (які попросили про допомогу. – Ред.) ведеться, і вони незабаром прибудуть додому”, – запевнив він.

Нагадаємо, що з опівночі 16 березня до опівночі 17 березня державний кордон України перетнули понад 50 тисяч українців. 

Учора міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповів, що від туроператорів, які останніми днями та тижнями вивезли українців на іноземні курорти, вимагатимуть повернути всіх своїх клієнтів додому. Таку заяву міністр зробив, реагуючи на ситуацію із 730 українськими туристами, які не можуть виїхати з єгипетського курорту Шарм-ель-Шейх через карантин. Його запровадила адміністрація одного з готелів, де напередодні в туриста виявили коронавірус COVID-19.

Нагадаємо, що задля недопущення епідемії коронавірусної інфекції в Україні запровадили карантин на три тижні. Обмеження ввели, зокрема, на проведення масових заходів, у яких заплановано участь 200 та більше осіб. Також із 12 березня до 3 квітня не працюватимуть навчальні заклади. Із 16 березня 2020 року і до 3 квітня також припиняється в’їзд іноземців та осіб без громадянства на територію України (окрім тих, що мають право на проживання в Україні). 

Кабінет Міністрів також ухвалив рішення щодо обмеження пасажирських перевезень на території України, а парламент запровадив покарання за порушення карантину. Водночас Україна не каратиме іноземців, що не встигли вчасно виїхати з країни через карантин.

Про обмеження щодо коронавірусу у світі читайте тут.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter