За добу з-за кордону додому повернулися 50 тисяч українців

Дата: 17 Березня 2020
A+ A- Підписатися

З опівночі 16 березня до опівночі 17 березня державний кордон України перетнули понад 50 тисяч українців. 

Про це повідомили в Державній прикордонній службі. 

За добу загалом кордон перетнули майже 86,5 тисячі осіб як на в’їзд, так і на виїзд. З-поміж більш ніж 13 тисяч іноземців, які перетинали кордон, понад 10 тисяч прямували на виїзд, зазначили у відомстві. У в’їзді до України за добу відмовили майже 400 іноземцям.

“Разом із представниками санітарного контролю проводиться опитування щодо стану здоров’я та вимірювання температури тіла осіб, які в’їжджають в Україну. Загалом трафік на кордоні суттєво знизився. Найближчим часом очікується подальше зменшення руху осіб та транспорту через кордон”, – розповіли прикордонники. 

Нагадаємо, що задля недопущення епідемії коронавірусної інфекції в Україні запровадили карантин на три тижні. Обмеження ввели, зокрема, на проведення масових заходів, у яких заплановано участь 200 та більше осіб. Також із 12 березня до 3 квітня не працюватимуть навчальні заклади. Із 16 березня 2020 року і до 3 квітня також припиняється в’їзд іноземців та осіб без громадянства на територію України (окрім тих, що мають право на проживання в Україні). 

Через коронавірус на лінії розмежування на Донбасі припинили пропускати людей. Правозахисники вже почали отримувати численні звернення від переселенців, які виїжджали на непідконтрольні території тимчасово і тепер не можуть повернутися звідти. Рішення про тимчасове припинення роботи контрольних пунктів в’їзду та виїзду уряд ухвалив і щодо окупованого Криму. 

Кабінет Міністрів також ухвалив рішення щодо обмеження пасажирських перевезень на території України, а парламент запровадив покарання за порушення карантину. 

Водночас відомо, що Україна не каратиме іноземців, які не встигли вчасно виїхати з країни через карантин.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter