Влада окупованого Криму в розпорядженнях вимагає тиснути на громадських активістів

Дата: 08 Листопада 2017
A+ A- Підписатися

Влада окупованого Криму видає розпорядження, щоб перешкоджати будь-якій громадянській активності неформальних спільнот.

Про це повідомляє КримСОС, в розпорядження якого знаходиться документ, який свідчить про системну політику тиску на активістів.

У згаданому документі так зване Міністерство внутрішньої політики інформації і зв’язку окупованого Росією Криму з метою аналізу суспільно-політичної ситуації на півострові просить забезпечити:

“моніторинг і припинення фактів муніципальних контрактів з юридичними особами та індивідуальними підприємцями, які є організаторами масових протестних заходів;

моніторинг громадських об’єднань і неформальних спільнот, що володіють мережею територіальних підрозділів із загальною кількістю учасників не менше 50 осіб”.

“Інформацію про результати роботи та вжиті заходи необхідно подати згідно з формою, що додається на адресу міністерства до 16 жовтня 2017 року, а також направляти щоквартально (не пізніше 20 числа останнього місяця звітного кварталу)”, – йдеться в документі.

У КримСОС відзначають, що даний лист поширювався через офіційні канали шляхом розповсюдження на регіональні адміністрації від імені першого заступника, так званого, “Міністра внутрішньої політики інформації і зв’язку республіки Крим”, що говорить не просто про самоправство силових відомств на регіональному рівні, а політику, яка спускається згори.

“Текст документу говорить про продовження політики усунення всіх форм громадянської активності в окупованому РФ Криму, включаючи громадських активістів руху “Кримська солідарність”, “Бизим баллар”(кр.тат. “Наші діти”), блогерів і приватних підприємців, які підтримують сім’ї політичних ув’язнених і інші форми протестної активності. Також, з огляду на останні кримінальні переслідування, які пройшли кількома тижнями раніше у Бахчисараї щодо шістьох кримських татар, зокрема, Марлена Асанова, власника кафе “Салачик”, сьогоднішній обшук в будинку в активіста, фотографа і адміністратора кафе “Салачик” Сейтумера Сейтумерова, а також обшуки і затримання у Старому Криму (обшуку зазнав власник мережі закусочних Алімдар Бєлялов і його співробітники) – свідчить про цілеспрямований тиск на підприємців, які є активістами і підтримують політичних ув’язнених в Криму”, – зазначають в КримСОС.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter