Правоохоронці оголосили підозру ще одному капітану судна, на якому росіяни вивозили награбоване українське зерно

Дата: 26 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

Служба безпеки України повідомила про підозру Михайлу Єжову, капітану російського судна “ZAID”, на якому з тимчасово окупованого Криму до Сирії росіяни вивозили награбоване в тимчасово окупованих регіонах України зерно. 

Про це інформують СБУ та Прокуратура Автономної Республіки Крим та м. Севастополь.

За даними слідства, протягом січня та лютого 2024 року судно “ZAID” здійснило два незаконні заходи до закритих портів окупованого Севастополя. Завантажене там українською пшеницею, судно вирушало в напрямку Сирійського морського порту.

Капітан судна Михайло Єжов намагався приховати реальний маршрут. В СБУ повідомили, що для цього  він фальсифікував зернові накладні та вносив туди некоректні дані.

“Крім того, щоб уникнути відповідальності за порушення Державного кордону України, періодично вимикав трекер та вносив фіктивні відомості щодо маршрутів та стоянок корабля”, – пояснили в СБУ.

Михайлу Єжову повідомили про підозру за ч. 2 ст. 332-1 Кримінального кодексу (“порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї”).

У прокуратурі АРК повідомили, що наразі повідомлено про підозри вже 17 російським капітанам та одному власнику судна, що причетні до вивезення з тимчасово окупованої території України зерна через закриті кримські порти.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter