Венедіктова підписала відставку Трепака, а активісти розповіли про перші результати кадрових змін

Дата: 31 Березня 2020
A+ A- Підписатися

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала заяву Віктора Трепака про відставку з посади заступника генпрокурора.

Про це повідомляє DT.UA.

Трепак запевняє, що подав заяву про відставку за власним бажанням після того, як Венедіктова змінила функціональні обов’язки заступників й усунула його від усіх справ, які розслідує Служба безпеки України, зокрема й від справ про напади на активістів, справ Майдану тощо. Такі дії очільниці Офісу генпрокурора він назвав способом впливу і втручання у виконання повноважень прокурора.

“Перерозподіл повноважень між заступниками генерального прокурора робить неможливим подальше виконання мною вищевказаних процесуальних повноважень у таких справах, а отже означає моє фактичне усунення від них у повному обсязі”, – сказав Трепак. 

Водночас адвокатка родин Небесної сотні Євгенія Закревська на своїй сторінці у фейсбуку вже розповіла про перші результати кадрових змін у відомстві. Так, Печерський суд Києва відмовився взяти під варту за клопотанням прокурорів колишнього слідчого Артема Єльцова. Чоловіка підозрюють у притягненні активістів  Євромайдану до відповідальності, а також у перешкоджанні проведенню мітингів. Єльцов досі працює правоохоронцем, а після оголошення йому підозри заступник голови Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрій Портнов пообіцяв захистити поліцейського.

❗️Перші результати зміни куруючого заступника у справах Майдану:1️⃣ Колишнього слідчому Дніпровського РУ, Артема…

Опубліковано Евгенією Закревською Понеділок, 30 березня 2020 р.

“Прокурори просили взяти під варту Єльцова і визначити суму застави, однак суддя Віталій Писанець не задовольнив клопотання прокурорів. Вони планують оскаржити це рішення в апеляційному суді. При цьому відмовив саме після вступу в справу адвокатів Портнова, бо до їх вступу той же самий суддя за кілька днів дав дозвіл на затримання цього підозрюваного”, – написала Закревська. 

Нагадаємо, що 27 березня новопризначена очільниця Офісу генпрокурора Ірина Венедіктова усунула свого заступника Віктора Трепака від справ Майдану, справи вбивства Катерини Гандзюк, справи нападу на одеського активіста Сергія Стерненка та інших справ, які розслідує СБУ. Згодом родини Небесної сотні та батько Катерини Гандзюк звернулися до влади через це. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter