В Україні з’явиться нове англомовне видання The Kyiv Independent

Дата: 22 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

В Україні з’явиться нове англомовне видання The Kyiv Independent: запуск медіа ініціювала звільнена редакція Kyiv Post.

Про це повідомляється на сторінці Save the Kyiv Post у фейсбуку.

Джерело: pexels.com

У повідомленні уточнюється, що в новому медіа працюватимуть 30 журналістів та редакторів, звільнених власником Kyiv Post “за обстоювання редакційної незалежності”.

“Ми запускаємо The Kyiv Independent, тому що Україні потрібна якісна англомовна журналістика, а нашим читачам – ЗМІ, що викликає довіру… Ми щодня будемо розповідати світу правду про Україну: факти про політику та реформи, війну та культуру, підприємництво та наукові відкриття. Ми задіємо безкомпромісні журналістські розслідування, щоб притягнути до відповідальності тих, хто при владі”, – йдеться в повідомленні.

Джерело: фейсбук-сторінка Save the Kyiv Post

Посилання на сайт ЗМІ поки що немає, але від 15 листопада можна підписатися на інформаційний бюлетень з розсиланням новин під назвою Ukraine Daily.

Підтримати незалежне видання можна на членській інтернет-платформі Patreon.

Нагадаємо, колектив Kyiv Post 8 листопада заявив про те, що їм оголосили про негайне закриття газети та закрили доступ до сайту. Це сталося на тлі заяв власника видання про розширення та запуск українськомовного медіа під відповідним брендом, які стали цілковитою несподіванкою для членів редакції.

Водночас на сайті Kyiv Post з’явилося повідомлення від імені Ківана про зупинення роботи видання на короткий час для перезавантаження. Головна редакторка “Української правди” Севгіль Мусаєва, посилаючись на власні джерела, повідомила, що “проблеми в редакції почалися кілька тижнів тому і пов’язані з тиском на Ківана з боку Офісу президента”.

Посли Євросоюзу та Великої Британії засудили закриття видання. Зокрема, голова представництва ЄС в Україні Матті Маасікас наголосив на тому, що йому “сумно чути про закриття Kyiv Post”, а також попередив про те, що Україна ризикує “втратити його з наслідками”.

Про намір створити нове медіа звільнена редакція заявила 11 листопада. Повідомлялося, що очолить його журналістка Ольга Руденко.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter