Звільнений колектив Kyiv Post хоче створити власне медіа – журналістка

Дата: 11 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

Звільнений колектив першого англомовного видання України Kyiv Post заявив про намір створити власне медіа, після того як перемовини з власником газети, одеським забудовником Аднаном Ківаном, щодо її продажу зайшли в глухий кут.

Про це повідомила ексжурналістка видання Анна Миронюк на своїй сторінці у фейсбуку.

Вона розповіла, що колектив запропонував власнику продати Kyiv Post, щоб вийти з конфліктної ситуації, проте Ківан відмовився.

Натомість запропонував звільненому колективу з 50 людей можливість повернутись у видання з новим менеджментом, уточнила журналістка.

“Та команда вважає неможливим співробітництво з власником, який намагається впливати на редакцію та позбавляється незручних журналістів. Але це не кінець. Якщо нам не вдасться зберегти бренд Kyiv Post, ми збережемо його цінності. Ми заявляємо про готовність започаткувати нове медіа”, – написала вона.

За її словами, наразі команда працює над розробленням стратегії та бізнес-моделі, а також шукає потенційних інвесторів і рекламодавців.

Подробиці можна знайти тут.

Джерело: фейсбук-сторінка Анни Миронюк

Нагадаємо, колектив Kyiv Post 8 листопада заявив про те, що їм оголосили про негайне закриття газети та закрили доступ до сайту.

Це сталося на тлі нещодавніх заяв власника видання про розширення та запуск українськомовного медіа під відповідним брендом, які стали цілковитою несподіванкою для членів редакції.

Вони переконані, що власник намагається позбутися “незручних, чесних та принципових журналістів”, щоб потім запустити видання з новою командою.

Водночас на сайті Kyiv Post з’явилося повідомлення від імені Ківана про зупинення роботи видання на короткий час для перезавантаження. Головна редакторка “Української правди” Севгіль Мусаєва, посилаючись на власні джерела, повідомила, що “проблеми в редакції почалися кілька тижнів тому і пов’язані з тиском на Ківана з боку Офісу президента”.

Посли Євросоюзу та Великої Британії засудили закриття Kyiv Post. Зокрема, голова представництва ЄС в Україні Матті Маасікас наголосив на тому, що йому “сумно чути про закриття Kyiv Post”, а також попередив про те, що Україна ризикує “втратити його з наслідками”.

Фото обкладинки – з відкритих джерел

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter